komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

"Чута-фест": щоб було чути! (Частина III)

22.08.2017

Творча молодь на цьогорічному фестивалі "Чута-фест - 2017" була представлена у багатьох жанрах. Це і ковалі, і гончарі, і художники, і серед багатьох облич співав гурт, який просто не можливо було не помітити - ВІА «Місто доріг» районного будинку культури (керівник Владислав Москаленко.) Слова їхніх авторських пісень - глибокі, а переспіви Кузьми Скрябіна нагадали про важливе - "почни з порядку у своїй голові..." 

Чотири доволі сором'язливі юнаки тихо піднімаються сходами на сцену, опустивши очі проводять руками по струнам гітар, чекання публіки починає перетворюватись у паузу на межі терпіння і розуміння, що відбувається... Зі звуком перших акордів  виник і зміст, і слова, і значення групи на сцені. Такі юні у свої 17, вони точно знають, про що хочуть говорити зі слухачем, чим доторкнутись до його серця і показати невидиме, приховане або незнане життя навколо.

Говорить соліст ВІА "Місто доріг" Владислав Москаленко: "Поки що у нас невеликий репертуар: дві авторські пісні, які виникли після аналізу подій, що нині в країні пов'язані з війною. А Скрябіна ми виконуємо, бо це класика української музики для нас."

Олександр Запарій додає:"Ми хочемо, щоб люди починали говорити українською. Без цього неможливе розуміння себе, тим більш зараз війна. Адже, де тоді патріотизм?"

Назва гурту "Місто доріг" теж пояснюється незвично, юнаки довго думали, як поєднати їхні різні бачення світу, різне сприйняття, хотіли, щоб назва говорила про переплетіння доль, тем, пісень - так і вийшло, але "село доріг"(гурт з с. Богданівка), не мало звучання, тому стало місто.

Не менш важливо не тільки поєднати різні переплетіння характерів ВІА, а і знати свого слухача, солісти гурту говорять, що їхня аудиторія - молоді люди, бо держава і її майбутнє починається саме з них, на думку самих хлопців.

Окрім Владислава Москаленка і Олександра Запарія, до гурту входять Андранік Геворкян та Орлов Дмитро.

Публіка "Чута-фесту-2017" сприймала хлопців на сцені, як кажуть, "на ура", і хоча репертуар колективу невеликий, хочеться побажати, щоб це був тільки старт їхніх великих намірів.

Оксана Войчишина

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges