komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Перше вересня – поговоримо з дітьми у школах про євроінтеграцію

31.08.2017

Перший урок у 2017/2018 н.р. буде присвячено інтеграції України з Європейським союзом, формуванню в учнів європейських цінностей. Доволі цікаву тему для розуміння навіть дорослих, Міністрство освіти пропонує розтлумачити дітям по-різному, залежно від їх віку. 

«Для того, щоб почати велику подорож – потрібно зробити  перший  крок»,  –  казав  Лао-Цзи. Він не знав, що через багато років, ця фраза стане філософією Євроінтеграційної політики України, де кожен повинен усвідомити свою Європейську приналежність, тим самим  зробивши такий важкий перший крок.

Школярики 1-4 класів розпочнуть знайомство з Європою з елементарних розумінь: «Україна на карті Європи», «Ми – діти європейської родини», «Ми – діти Європи», «Добре тому жити – хто вміє дружити».

Леонід Кравчук Президент України підписав Угоду про партнерство та співробітництво з ЄС. І це була перша угода між ЄС та країнами колишнього Радянського Союзу. Європейський Союз був створений у 1992 році. До нього входять 28 країн. Україна упевнено стоїть на шляху євроінтеграції.

У 10-11 класі під час першого уроку учні міркуватимуть над темами: «Віктор Чміленко – Герой України, наш земляк, який захищав європейський вибір українців», «Європейські цінності – основа демократичної України», «Європа – цивілізаційний вибір України»,«Моя країна у співдружності європейських народів», «Демократичний розвиток та зміцнення партнерства Україна-ЄС: очима молоді».

Лабиринтами  Європи вже шляхом історії України від подій періоду Революції гідності блукати старшокласникам, напевно, не доведеться, адже у більшості молоді-свідків подій на Майдані, нині виникає власне сприйняття і переживання цієї сучасної історії.

Щороку перший урок – незвичайний, бо він не стосується жодного з предметів. Це урок державності, людяності, а 1 вересня 2017 року буде ще й урок соціальної та національної свідомості українців.

Оксана Войчишина

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges