komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Надання медичної допомоги у Знам’янській ЦРЛ – платне чи безоплатне?

21.09.2016

Нещодавно до Знам’янської ЦРЛ потрапив пацієнт з іншої країни з тяжкими ушкодженнями після аварії. Коли йому пояснили, що надання  медичної допомоги іноземцям   платне, то чоловік надрукував у соціальній мережі скаргу на лікарню. До уваги читачів скріншот:

У  пості йдеться про те, що за медичне обслуговування пацієнт повинен платити, зокрема за ін’єкцію обезболюючого – 20 гривень та ще додатково за інші послуги.

 Щоб прояснити ситуацію журналісти нашого видання  поспілкувалася з в.о. головного лікаря медичного закладу Валентиною Парфеновою:


«Щодо цієї ситуації, то Постановою КМУ № 121 від 19.03.2014 року затверджено Порядок надання медичної допомоги іноземцям та особам без громадянства, відповідно до якого згадана категорія громадян повинна сплатити кошти за надання медичних послуг, згідно розрахунку вартості ліжко-дня медичного закладу, який видається пацієнту особисто в руки. Вартість послуг коливається в залежності від відділення, де перебуває хворий, кількості медичного персоналу, який надає послуги та ступені складності лікування.»


Прямуємо у палату інтенсивної терапії, щоб поспілкуватися, безпосередньо із автором посту Олексієм Кузіним і запитуємо його про проблематику питання:


«Мій пост у соціальних мережах –помилковий. Ми  вже розібралися у ситуації зі старшою медичною сестрою і я приніс свої вибачення. Загалом, я задоволений якістю надання медичних послуг, можна сказати, що працівники медичного закладу врятували мені життя».


Разом з тим говоримо про те, що окрім вартості ліжко-дня пацієнти-іноземці не сплачують за жодні додаткові послуги. У свою чергу хворі, які є громадянами України, навіть, якщо є мешканцями іншої області, отримують медичну допомогу у Знам’янській ЦРЛ безкоштовно (фахове лікування, ін’єкції, крапельниці та ін.). Ліки ж купують самі пацієнти у аптечних мережах. Якщо  хворі належать до соціально-незахищених верств населення, то медикаменти для лікування забезпечує медичний заклад.

 Ольга Полякова

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges