komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Про нелегку працю анестезіологів

16.10.2017

Всесвітній день анестезіолога відзначається 16 жовтня. У цей день  1846 року, зубний лікар Мортон, провів операцію під ефірним наркозом. Насамперед анестезіологія поширилася на хворих, які отримували різні оперативні втручання (хірургія і її відгалуження). У світі бракує людей такої професії, адже вона  надзвичайно відповідальна. Саме сьогодні у день тих, хто нас присипає та будить  у період операцій ми говоримо з анестезіологом  Знам’янської ЦРЛ Іваном Мельником:

  • Скажіть, як Ви обрали свою професію і скільки Ви вже працюєте?
  • Скоро буде вже 29 років, як я обрав та почав працювати анестезіологом. Відразу після закінчення медичного інституту, я потрапив до інтернатури, і коли її проходив, то зрозумів, що буду працювати за професією. Скінчивши інтернатуру,   розпочав свій трудовий шлях у Знам’янській ЦРЛ і досі тут працюю.
  • Ви любите свою роботу?
  • Моя професія – дуже складна. Чому? Це така робота, на якій ти постійно відповідальний за життя пацієнта. Це робить свій відбиток на усе життя. Ти повинен не тільки ввести людину у стан наркозу, а ще й вивести її з нього. Я постійно працюю у палаті інтенсивної терапії, де люди у  надважкому стані, тому відповідальність за усі процеси підвищена.  А ще хочу сказати про те, що анестезіологів не вистачає, не тільки у Знам’янці, а й у всьому світі. І ще й через брак спеціалістів теж постійно працюєш.  Але треба вміти «переключатися», і найбільшим досягненням після свого навантаження завжди вважаєш подяку пацієнта і його здоров’я. Зазвичай, анестезіологів не пам’ятають, бо коли вони працюють, то пацієнт спить.
  • Який був цікавий випадок у вашій роботі?
  • Дуже багато людей я зі своїм персоналом повернув до життя. Але ось нещодавно спасли життя людині, яку вкусила гадюка. Було досить неочікувано, що наш пацієнт не забув того, що ми зробили, і навіть запросив телебачення до лікарні.
  • Що Ви можете побажати своїм колегам?
  • Наснаги та здоров’я у нелегкій професії. Спокою та витримки у будь-яких ситуаціях.

Цікаво: У Знам’янській ЦРЛ працює палата інтенсивної терапії на  шість ліжко-місць, до роботи у якій залучено два анестезіолога.

Ольга Полякова

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges