komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

«Вихователь року-2017»: талант-шоу у Знам’янці

22.12.2017

Вчора у садочку «Сонечко» визначали кращого серед тих, хто має велике покликання бути вихователем. Серед конкурсантів молоді, активні і креативні жінки, які щодня зустрічають маленьких знам’янчан у стінах дошкільних закладів. Їм було нелегко у випробуваннях, деякі з яких підготували  вихованці, у інших треба було проявити педагогічні знання, а у окремих – бути іноватором… 

Семеро учасниць конкурсу «Вихователь року – 2017» взяли участь у професійному шоу: Марина Москаленко ЗДО «Теремок», Світлана Фомкіна ЗДО «Івушка», Леся Решетиловська ЗДО « Ромашка», Ірина Лопата ЗДО «Калинонька», Ірина Кляцька ЗДО «Сонечко», Світлана Тимошенко ЗДО «Козачок», Ольга Турлюн ЗДО «Світлячок».

Перший конкурс «Візитка» розкрив, які педагогічні, життєві кредо мають вихователі, над якими проблемами та темами працюють. Цікаво було дізнатись, що у садочках діти вивчають соціально-фінансову та економічну освіту, є театри музичного виховання на основи методики Миколи Єфименка, а ще з дітками використовують інноваційні оздоровчі технології у гуртку «Чарівні сходинки» - все це наповнює змістом кожен день дошкільнят у садках міста.

Дуже цікавим виявився відеоконкурс від вихованців садочків, де вони запитували учасників конкурсу  про найнеочікуваніші теми. Де живе дятел?  Чому у дітей випадають зубки? Чому у мавпи є хвіст? Чому мишка мала, а слон великий?  Чому небо голубе? Сотні таких питань – то звичайна практика для працівників садочків, тому відповіді були цікаві, з гумором і логікою.

У конкурсі «Битва іновацій» кожна з учасниць підготувала питання для суперниць, котрі стосувались професії. Так всі дізнались що таке коучинг, тантамарески, розумна гімнастика та багато іншого…

Коли треба зрозуміти суть майстерності вихователя, для нього влаштовують випробування, які об’єднують під спільною назвою конкурсу «Я роблю це так». У такому конкурсі було продемонстровано, як можна грати з дітками пальчиками, проводити «Відгадайки», фізкультурні хвилинки, вчити віршики і проводити психогімнастику. Думаємо, що багатьом батькам було б корисно поцікавитись, що це за методики та як їх можна використовувати вдома?

Вгадувати казкових героїв можливо кількома способами, один з них обрали для чергового конкурсу – не знаючи героя відповідати на питання так чи ні і зрозуміти хто це? Малюнки з казковими персонажами були видимі для всіх, окрім учасника. Швидко і захоплююче минули такі завдання, всі вгадали малюнки.

Звернутись до практики педагога Василя Сухомлинського була гарна нагода у всіх під час перевірки знань висловів цього великого вихователя. Як показав  конкурс наші працівники дошкільної освіти просто цитують роботи В. Сухомлинського і досконало знають теорії, котрі він сповідував.

Справжнім святом кулінарної майстерності виявився останній рубіж конкурсу «Вихователь року». Печиво найдивовижніших рецептів, з віршами і піснями, примовками і символами потішило не тільки членів журі серед яких були Лариса Скляровська, Наталія Черкас, Ольга Ліпінська, Ніна Шемчук, Марина Босненко та Надія Білоконь   а й  глядачів.

Перемогу у міському конкурсі здобули ті, хто за підсумками всіх етапів набрав найбільшу кількість балів. Призом глядацьких симпатій нагородили Ірину Кляцьку ЗДО «Сонечко». Третє місце за  Лесею Решетиловською, друге  - Ольгою Турлюн ЗДО  «Світлячок»  та Світланою Фомкіною ЗОД «Івушка»,   а переможницею стала Світлана Тимошенко ЗОД «Козачок».

Своїми враженнями з нами поділилась Світлана Тимошенко: «Успіх у таких конкурсах мене надихає на нові і нові знання, адже щодня я з дітками. Поспішаючи до них, важливо щодня дякувати їм за увагу, адже вони люблять щиро, туляться до мене.»

Оксана Войчишина

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges