komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Прес-конференція голови Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка: все цікаве про Знам’янщину

27.12.2017

Підсумовувати 2017-ий рік Сергій Кузьменко розпочав зі Знам’янщини та новини про те, що від 26 грудня всі, хто їдуть з Кропивницького на Дніпро мають можливість, не заїжджаючи у місто Знам'янку, швидко дістатися потрібних населених пунктів по новій об’їзній дорозі. На будівництво об’їзної дороги навколо Знам’янки було використано 79 млн. грн. 


 - Якщо у 2015 році ми не мали жодної гривні на будівництво і ремонт доріг, то 2016 року на ці потреби з державного бюджету виділено 310 млн. грн. Цього року такі видатки збільшено вдвічі – 620 млн. Крім того, 200 млн. було виділено місцевим самоврядуванням на ремонт вуличного покриття",- зауважив Сергій Кузьменко. 
Загалом в області у 2017 році введено в експлуатацію 75 км доріг із встановленням дорожніх знаків та нанесеною розміткою. У цілому ремонтними роботами було охоплено більше 100 км доріг. Тому на окремих ділянках таких доріг забезпечено проїзд, але вони будуть введені в експлуатацію в 2018 році. 
За словами Сергія Анатолійовича, дніпропетровський напрямок нинішнього року був обраний серед пріоритетних у розбудові дорожньої інфраструктури. "45 км доріг цього напрямку вже введено в експлуатацію, і на 10 кілометрах укладено перший шар асфальтобетону, що дозволяє забезпечити нормальний проїзд", - наголосив він.
З приємністю Сергій Кузьменко відзначив і те, що 27 грудня заплановано відкриття руху по відремонтованому шляху в обхід Світловодська.

Чорноліський лісгосп: історія з резонансним проектом рішення Кіровоградської облради

Законодавством визначено, що лісовим господарством розпоряджається лісгосп, але у той же час під час останньої сесії  Кіровоградської облради відбувся протест перед облдержадміністрацією. Це були мисливці, які говорили про те, що депутати, Кузьменко, Червоноіваненко чи всі разом не дають можливість у Світловодському районі дати лісгосп у оренду підприємству. І це громадяни України, така їх позиція, бо вони хочуть займатися полюванням. Вони не хочуть володіти лісом, а хочуть створити умови у державному лісі займатись розведенням тварин. І це не новина. В Європі така практика є, – зауважив Сергій Кузьменко.

Також він додав, що для України є певні настрої, негативні спогади, наприклад,  у Голованівському районі,  ще десь. Коли надійшли документи по Знам’янському району, вони були вивчені і відповідали чинному законодавству, ніяких пересторог від фахівців(екологів, працівників лісгоспу) не було. Але, на думку Сергія Кузьменка, не все що дозволено законом потрібно робити, це стосується і приватного лісогосподарства. Тому голова обласної адміністрації звертався до депутатів обласної ради з питанням чи потрібно нам таке рішення по Чорноліському лісгоспу? Депутати відклали це питання і не голосували. Перед початком останньої сесії 22 грудня це питання знову виносилось на розгляд, але за день до сесії питання було відкликано і воно не розглядалось, таке рішення прийняв сам Сергій Кузьменко.

  • Скандалів, напружень у цьому питанні досить. Якщо суспільство не готове сьогодні до таких рішень, то й не потрібно його приймати.- зауважив Сергій Анатолійович.

Якість питної води: альтернативи джерелам та перспективи модернізації ОКВП «Дніпро-Кіровоград»

На сьогодні закладена перспектива відносин з Європейським союзом, є велика програма у десятки мільйонів євро, які можуть стати інвестицією в реконструкцію  водогону «Дніпро-Кіровоград». Це гарна новина. Але у 2017 році менеджмент, який відповідає за це питання у реалізації проекту недопрацював. У 2018-му році слід провести якісні тендери, а сьогодні у світі є потужні технології, які дозволяють без застосування хлору, очищувати воду на високому рівні. Це і буде основне завдання модернізації.

  • Безумовно потрібно інвестувати і в мережі, які морально і технічно застаріли, тому я думаю, що обласна державна адміністрація буде наполегливо рекомендувати запустити проект згаданої модернізації, і використати унікальну можливість, яку нам сьогодні дає Європейський союз для того, щоб мати якісну воду. Те що стосується села чи селища, думаю, що процес створення ОТГ, а відповідно і фінансові надходження дадуть кошти, щоб локально вирішувати ці проблеми, які є у багатьох населених пунктах.

З показниками щодо життя Кіровоградщини у 2017 році у коментарях голови Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка читайте завтра у KOMORA.INFO

Оксана Войчишина

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges