komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Чому громадськість не включено до госпітальних рад?

30.01.2018

Госпітальна рада – дорадчий орган, який прийматиме  основні рішення під час медичної реформи, що є невід’ємною складовою децентралізаційного процесу.  Оскільки орган дорадчий, то його рішення прийматимуться до виконання органами місцевого самоврядування. Чи сформовано його склад   з включенням представників громадськості?

Наше видання вже повідомляло, що Кіровоградська область поділена на три госпітальні округи:

Кожний госпітальний округ має свою госпітальну раду. Знам’янка увійшла до  Кропивницького госпітального округу, а її членами (за попередньою інформацією) є: Валентина Загородня – перший заступник міського голови,  Петро Попов – головний лікар КЗ «Знам’янська міська лікарня ім. Лисенка», Дмитро Молодченко – заступник голови Знам’янської  райради та головний лікар  Знам’янської ЦРЛ Ігор Муравський. Жодного представника громадськості  від міста та району  у переліку членів ради не зафіксовано. Чому так? Пояснює Дмитро Сінченко, голова ГО «Асоціація Політичних Наук», співголова коаліції «Рада експертів»:

 - Скажіть,  що стало причиною того, що до госпітальних рад не увійшли представники громадськості?

 -  Взагалі органи місцевого самоврядування  не звикли ділитися повноваження. Так сталося і з госпітальними радами. Не розуміючи навіть, які функції буде виконувати рада, представники влади сформували їх виключно  зі «своїх» людей.  Це робиться для того, щоб у разі вирішення фінансових питань, були   відповідні важелі.

 - Чи є можливість представникам громадськості увійти до госпітальних рад?

  -  У цьому році вже не вийде. Але наша громадська організація займається  підготовкою відповідних  громадських активістів, які будуть брати участь у засіданнях з правом дорадчого голосу. Якщо вони проявлять себе, як гарні фахівці, то буде шанс включити їх до складу у подальшому.

 - Чи потрібно взагалі приймати участь громадськості у засіданнях госпітальних рад?

 - Однозначно потрібно. Окрім того, це передбачено  на законодавчому рівні. Ми усі повинні пам'ятати, що реформа  втілюється для того, щоб покращити медичне обслуговування громади. Тобто, вона робиться для людей, а не для чиновників.

Ольга Полякова

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges