komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Приватні перукарні: якість надання послуг контролює клієнт?

5.03.2018

Нині на ринку перукарських послуг в м. Знам’янка та районі достатня кількість приватних перукарень. Природно, що повинна бути конкуренція якості надання послуг і не лише в аспекті художньої складової чи майстерності та банальної культури обслуговування. Ці послуги мають бути безпечними в епідемічному відношенні. Обов’язковою складовою в роботі перукарень має бути  профілактика інфекційних захворювань шкіри, волосся, нігтів , СНІДу  та інших небезпечних  інфекційних захворювань, що передаються з кров’ю. Дуже важливо це в умовах дії мораторію на здійснення заходів державного нагляду (контролю) суб’єктів господарювання, що триває з 2012 року. 

     На кожному кроці державного контролера  не поставиш, державний нагляд – це лише періодичний вибірковий контроль і  найкращими  контролерами  мають бути самі споживачі послуг – тобто ми з вами. Спілкуємось з начальником відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби у Знам’янському районі Сергієм Маньком.

- На які ознаки санрежиму в перукарнях має звертати увагу кожен клієнт?

 -  Користуючись послугами перукарень будьте уважні до таких ознак роботи майстрів:

-   майстер повинен ретельно вимити та продезінфікувати руки після кожного клієнта;

- використовувати будь-який інструментарій (ножиці, кусачки, леза,    електромашинки, гребінці, щибці)  лише після дезінфекції, миття та стерилізації ;

- для кожного клієнта використовувати індивідуальні або випрані та випрасувані серветки, комірці до пеньюарів, рушники;

-  продезинфікувати шкіру після стрижки,  гоління чи манікюру.

Отже, якщо Вас обслуговують  непідготовленим інструментарієм, на підлозі не прибране зістрижене волосся,  відсутні зовнішні ознаки чистоти та гігієни,  безпечніше  обминути цю перукарю .

Колишня райсанепідслужба з метою контролю дотримання санепідрежиму періодично відбирала на дослідження гігієнічні змиви з рук, обладнання, інструментарію на наявність бактерій групи  кишкової палички та патогенний стафілокок, а також проби повітря на мікробне забруднення. Останні роки виробничий контроль дотримання санепідрежиму  здійснюють шляхом укладання договору з ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» самі перукарні, але далеко не всі. Тому можна поцікавитись і наявністю протоколів лабораторного контролю. Якщо ж ви користуєтесь послугами нелегального перукаря – це ваш особистий ризик.

 Підготувала Оксана Войчишина

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges