komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Музика, як казка, як саме життя…

30.04.2018

Ювілейний 55-ий рік Дитяча музична школа ім. М. Лисенка у Знам’янці зустріла великим  звітним концертом. Вихованці, вчителі, колишні випускники на сцені міського Палацу культури дарували глядачам творчі номери і у вирі музики, пісні і танцю лунали вітання та побажання на адресу усіх присутніх. 

Нам є ким гордитись, нам є чим пишатись, адже лауреати всеукраїнських, міжнародних, фестивалів, конкурсів вокального мистецтва виховуються і зростають у класах Знам’янської дитячої музичної школи імені М. Лисенка – школи внутрішньої краси та високого польоту душі…

  • Мені подобається музична школа, бо там багато друзів, а мені до душі скрипка, а я добре граю на сопілці, - говорять у своїх відгуках учні школи, - там добі викладачі і директор, я мрію стати відомим саксофоністом.

Директор школи, відмінник освіти України Сергій Івасенко з гордістю говорить, що має сталий педагогічний колектив, а це значить, що виховуються прогресивні діти, у школі море посмішок та приємних облич, а це значить, що вони щасливі, у школі завжди раді своїм випускникам, а це значить, що вона гостинна, тут здатні допомогти кожному учню, а тому  школа добра та чуйна, до неї приводять своїх дітей та онуків – вона улюблена та найкраща…

 Сьогодні у музичній школі навчається 215 учнів, працюють чотири відділи: фортепіанний, народний, музично-теоретичний,  відділ концертмейстерства та предмету за вибором. 92 учні відвідують відділ народних інструментів, навчаються грати на домрі, сопілці, гітарі, скрипці, баяні, акордеоні, духових інструментах. 69 учнів – вихованці відділу фортепіано, 54 учні вчаться на музично-теоретичному відділі. Робота музичної школи не обмежується  заняттями за фахом та відділами, тому у школі є оркестр народних інструментів, ансамблі гітаристів, домристів, народно-сценічного танцю «Любава», сопілкарів «Дударик», духових інструментів, баяністів та акордеоністів – всі вони гордість музичної школи. У школі працює 25 педагогів, які уважно ставляться до кожної дитини, які зберігають і оберігають її індивідуальність.

Музика в серцях людей лишається на багато років, а все починається саме у стінах школи. Говорять учні школи, учасники ансамблю сопілкарів «Дударик» Данило Свірбій та Гліб Сиром’ятников: « Ми займаємось вже 6 років, майже з садочка. Грати на сопілці просто, але треба тренувати дихання, ми дуже багато працюємо – граємо, граємо, кожен день.»

А юна вихованка Анастасія Курись до школи ходить 3 роки: «Це було моє особисте рішення навчатись у музичній школі, я вчусь грати на фортепіано та відвідую відділ вокалу. Я не скажу, що все легко, наприклад, вчити акорди, але я знаю, що це дуже тимчасово, я все зможу.»

Якщо для молоді музична освіта тільки розпочинається, то для декого – це все життя. Саме так говорить про Дитячу музичну школу ім. М. Лисенка її колишня вихованка, а нині викладач Людмила Потапчук:« Я виросла у музичній школі, бо плеяда батьків були її викладачами. Тато, Яків Мельниченко був 10 років директором, мама - Заслужений працівник культури України Євдокія Мельниченко. Я працюю вже 20 років, я щаслива, що маю таку можливість працювати з дітьми.  Моя вихованка Анастасія Курись сьогодні виступатиме з оркестром, я хвилююсь за неї. Музика вічна, діти дуже радіють усім концертам.

У рік ювілею з великою вдячністю хочу пригадати педагогів старшого покоління, а це В’ячеслав Шкода, Олександр Желєзняков, Михайло Собко, Євгенія Стасюк – їх уроки досі в наших головах, ці люди варті поваги і пам’яті…»

Сучасність, сьогодення, а значить і майбутнє за учнями та педагогами, які у звітному концерті створили свято музики. Так оркестр народних інструментів під керівництвом Раїси Булах та концертмейстера Олени Тихонюк подарували мелодію «Верховино, світанку наш»,  Діана Малініна зачарувала «Серенадою» Ф. Шуберта. Вокальний ансамбль «Домісолька» (викладач Алла Гуменюк) виконав пісню «Посміхайтесь», а юний талановитий Єгор Почхуа на акордеоні чутливо заграв «Гречаники».

 

Хореографічні постановки від вихованців Олени Долинської прикрасили концерт танками «Курчата» та «Дикі танці», а сольні номери  Лучії Лароса та Дмитра Кірія заколисали у гармонії співу.

Гучні оплески та вдячність глядачів за подаровані емоції та позитив під час звітного концерту стануть гарним напуттям для подальших виступів, а з вікон музичної школи нехай і надалі багато років  лунає приємна і чиста музика…

Оксана Войчишина

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges