komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

В Україні презентували найбільший онлайн-архів пісень

24.05.2018

До проекту увійшла 931 пісня, вони записані у 80 селах України. 

У Музеї Івана Гончара в Києві презентували найбільший пісенний он-лайн архів «Поліфонія».

«Це міжнародний українсько-угорсько-французький проект, що отримав довіру та підтримку програми Європейського Союзу «Креативна Європа». «Поліфонія» об’єднала сучасність та минуле», – зазначив міністр культури України Євген Нищук.

До проекту увійшла 931 пісня, вони записані у 80 селах України. Відеозаписи зроблені трьома мовами – українською, угорською та англійською. Он-лайн архів доступний в Інтернеті та у соціальній мережі Facebook.

Ініціатор та керівник проекту угорський музикант та етнограф Міклош Бот, який об’єднав навколо ідеї української спадщини угорських та українських дослідників, науковців, музейників. Це один з перших українських проектів, який підтримано програмою ЄС «Креативна Європа».

Голова Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі висловив сподівання, що в подальшому будуть й інші проекти, які підтримає програма ЄС «Креативна Європа».

Посол Угорщини в Україні Ерньо Кешкень підкреслив, що «проект фантастичний, адже угорські дослідники збирали автентичні пісні в Україні».

Під час відкриття архіву угорські етнографи зазначили, що можливо зробити старовинні пісні та танці популярними у сучасної молоді. Вони зазначили, що їх мало збирати, а треба ними жити.

Головна мета проекту – інтегрувати українську культурну спадщину до сучасного світового контексту.

 http://www.uarp.org

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges