komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

«Цифра» у кожну хату. Нова телевізійна реальність

3.08.2018

З 1 серпня першими на цифрове телебачення перейдуть два регіони. 

Київська і Кіровоградська області першими в Україні переходять на цифрове мовлення. З 1 серпня більшість телеканалів, які мешканці цих областей до останнього часу могли приймати на звичайну кімнатну або вуличну антену, будуть доступні лише з використанням тюнерів для прийому сигналу у цифровому форматі DVB-T2. З вересня на цифрове мовлення перейдуть і інші області України окрім окупованого Донбасу і Криму та районів, які прилягають до лінії фронту або кордонів з країною-агресором. В аналоговому доступі залишатимуться лише місцеві телеканали, які не мають цифрових ліцензій і загальноукраїнський канал з найбільшим покриттям «UA:Перший».

Що таке цифрове мовлення та хто надає послуги в Україні

Телевізійний формат DVB-T2, який працює в Україні є другим поколінням європейського стандарту телевізійного мовлення DVB-T. Він дозволяє на одній частоті розмістити до 6 каналів, завдяки технології стиснення даних. Досі в Україні було не дуже багато загальнонаціональних телеканалів не в останню чергу через обмеженість частотного діапазону.

Надавачем послуг цифрового телевізійного мовлення є ТОВ «Зеонбуд». Ця фірма отримала цифрову ліцензію від Нацради ще у грудні 2010 року і почала будувати мережу для передачі чотирьох мультиплексів (цифрових каналів, які можуть транслювати багато телеканалів – «Главком) по 12 каналів. Цікаво, що «Зеонбуд» отримав право самостійно обирати канали, які транслюватиме. Нині цифровий провайдер заявляє про можливість трансляції 32 телеканалів, які доступні для мешканців усіх куточків України.

 http://www.uarp.org/

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges