komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Навчання за триместрами тепер і у Знам’янці

12.09.2018

З першого вересня декілька шкіл Знам’янки почали навчатися за новою триместровою системою. На відміну від системи навчання чвертями, триместрова пропонує рівномірне навантаження на учня:  тривалість навчання та канікул приблизно однакова. На думку фахівців така схема навчання допомагає рівномірно розподіляти час роботи та відпочинку, що знижує вірогідність перевтоми та підвищує ефективність навчання.

KOMORA.INFO говорить про це з начальницею міського відділу освіти Людмилою Грековою:

 

  • Скільки шкіл у нашому місті вже перейшли на навчання за триместрами і чому було прийнято таке рішення?

 

    • У 2018-2019 році триместри вперше запроваджено у навчальних закладах нашого міста. Зараз це незвична форма організації навчального процесу. Таку систему введено тільки у закладах, які мають газове опалення (НВК «Загальноосвітня  школа І – ІІІ ступенів № 2-ліцей та НВК «Загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів № 3 – гімназія»). З метою економії енергоресурсів навчальні заклади, які мають котли, що опалюються твердим паливом, не переводили на триместри.

 

  • Як організовано навчання по триместрах?
  • Навчання за триместровим принципом має 6 навчальних періодів - триместрів та  6 періодів відпочинку – канікул. Тривалість кожного триместру  5 – 6 тижнів. Тривалість канікул – тиждень, за винятком новорічних (2 тижні)  та літніх ( 3 місяці). Дата початку та дата кінця навчального року не змінилася.
  • Чи вважаєте Ви таку систему навчання ефективною?
  • Ми прийняли досвід інших міст: Кропивницького та Олександрії, де така система була запроваджена ще минулого навчального року. Я особисто спілкувалася з педагогами і їх відгуки про таку систему навчання  позитивні. Що стосується Знам’янки,  щоб зробити якісь висновки треба пропрацювати рік за триместровим принципом. Ми запровадили таку практику, щоб не викликати перевтому як в учнів початкової школи, так і в учнів основної школи.
  • Чи є в планах перевести усі останні школи на таку систему навчання?

 

  • У цьому році, звісно, ні. У наступному році ми розглянемо таке питання, у разі позитивних відгуків тих, хто вже розпочав триместровий принцип.

Фото  - http://sluzhba-zp.blogspot.com 

Ольга Полякова

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges