komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

На Кіровоградщині  не прибрано жодного смітника із 46 заявлених громадянами

25.10.2018

Станом на 21 жовтня 2018 року на електронну мапу сміттєзвалищ, яку Мінприроди запустило у вересні 2016 році, громадяни надіслали близько 5 тисяч повідомлень про виявлені сміттєзвалища. Найбільше їх надійшло з Київської (1125), Харківської (380) та Дніпропетровської (350) областей. Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак. 

Він зазначив, що третій рік поспіль у цих регіонах громадяни найактивніше користуються сервісом Мінприроди, який допомагає боротися зі стихійними сміттєзвалищами.

Із 5 тисяч сміттєзвалищ, про які надійшла інформація із різних регіонів України, місцевою владою прибрано близько половини, понад тисячу заявок перебувають на стадії виконання, у близько 700 випадках прострочено терміни виконання і ще близько тисячі – потребують підтвердження заявником.

«Я просив би всіх, хто користується електронною мапою сміттєзвалищ, стежити за розглядом їхніх заявок. Сучасні технології і функціонал мапи дозволяють відстежувати, на якому етапі звернення. Місцева влада має місяць для того, щоб належно відреагувати на ці звернення від громадян. Інформація про прибране сміття з’являється на мапі на підставі даних, отриманих саме від місцевої влади. Мінприроди фізично не може проконтролювати якість виконання кожної заявки. Саме тому ми свого часу передбачили можливість для громадян самим оцінювати якість виконаної роботи», – пояснив Міністр екології та природних ресурсів України.

Як з’ясувалося, найгірше заявники відстежують якість видалення відходів на Буковині. Там виявлено 153 такі сміттєзвалища. Місцева влада звітує про їх видалення, проте у 124 випадках заявниками не підтверджено, що сміттєзвалище справді видалене.

Водночас взагалі ігнорують електронну мапу сміттєзвалищ на Хмельниччині, де місцевою владою не видалено жодного із 49 сміттєзвалищ. Така ж ситуація на Кіровоградщині, де не прибрано жодного смітника із 46 заявлених громадянами.  Щодо міста Знам’янка, то зареєстровано на електронній мапі тільки одне сміттєзвалище (номер звернення- 1148, від 11 травня 2017 року), яке стосувалось адреси Калинова, 111. Чомусь воно досі на сайті має статус – «в роботі».

Водночас не поспішають видаляти сміттєзвалища на Полтавщині: із 97 виявлених сміттєзвалищ прибрано лише 7, на Одещині прибрано всього 2 із 136 сміттєзвалищ.

Найбільше смітників протягом двох років ліквідовано у Київській, Харківській, Дніпропетровській, Миколаївській та Черкаській областях.

Також з осені 2016 року на підконтрольних Україні територіях Донеччини та Луганщини громадяни виявили близько 100 сміттєзвалищ. На Донеччині видалено майже 93% звалищ із 52 заявлених. На Луганщині – близько 55% із 48 заявлених у зверненнях.

Нагадаємо, у вересні 2016 року Міністерство екології та природних ресурсів презентувало електронний сервіс Ecomapa.gov.ua – інтерактивну карту сміттєзвалищ України.

Окрім геолокаційних даних про сміттєзвалища, на карту додається інформація про стан їхньої ліквідації. Карта постійно оновлюється.

Додати інформацію про сміттєзвалище може будь-який громадянин України. Для цього достатньо:

  1. Завантажити мобільний додаток «Екомапа» із функцією онлайн-сповіщення про виявлені сміттєзвалища (Завантажити мобільний додаток можна в Google Play).
  2. Сфотографувати виявлене сміттєзвалище.
  3. Надіслати фото через додаток «Екомапа» з вказаним місцезнаходженням стихійного сміттєзвалища.

Отримана інформація оперативно опрацьовується модератором та наноситься на карту.

Або

  1. Сфотографувати виявлене сміттєзвалище.
  2. Зайти на сайт.
  3. Зареєструватися.
  4. Надіслати звернення.

Отримана інформація оперативно опрацьовується модератором та наноситься на карту.

Отриману інформацію про сміттєзвалища Мінприроди надсилає до органів місцевої влади з вимогою їх ліквідувати. Кожен громадянин може бачити процес усунення порушень в оновлених статусах, передбачених додатками.

https://www.kmu.gov.ua

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges