komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Не можна випалювати стерню! 

11.03.2018

З приходом  робіт з прибирання на полях, садках постає питання спалювання стерні. Деякі вчені категорично проти цього. Вони вказують на те, що при спалюванні стерні:

Знижується біологічна активність верхнього родючого поверхневого шару грунту – гумусу. Це призводить до зниження його агрохімічних показників. Також вогонь знищує біосферу, яка здатна підвищувати врожайність.

Може виникнути пожежа. У безвітряну погоду полум’я може розповсюджуватися з шаленою швидкістю до 4-х км за годину, а у вітряну – до 30 км; висота вогню досягає до 2-х метрів. Виникає загроза перекидання полум’я на природні ділянки. Це, в свою чергу, веде до знищення диких тварин та рослин і як наслідок, порушення законодавства. Дуже часто зі спалювання стерні починаються величезні степові пожежі, пожежі в лісах та загоряння будинків.

Якщо ведеться спалювання стерні на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, то постає нова загроза. Дим та вогонь являються швидкими напівпровідниками й за відповідних умов здатні стати причиною скорочення ЛЕП, яке несе руйнівні наслідки для населених пунктів.

Дим від вогню, в туманні дні зможе утворити смог й на довго зависнути у повітрі. Попадаючи у легені, смог викликає  погіршення здоров’я людини.

Дим, який йде від полум’я погіршує видимість на дорозі, а це призводить до страшних ДТП.

Джерело: https://dovidka.biz.ua/chomu-ne-mozhna-vipalyuvati-sternyu/ 



nnnn

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges