komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Активісти закликають жителів Кіровоградщини боротися із наркобізнесом

26.03.2019

Сьогодні, 26 березня, активісти вийшли на боротьбу із наркобізнесом у Кропивницькому і закликали ініціювати подібні акції жителів інших міст області. Волонтери четвертий раз долучилися до всеукраїнської акції з зафарбовування реклами наркотиків на стінах будівель і парканах міста.

Цього дня знищували рекламу в районі ТЦ «Плаза». Йдеться про сучасний спосіб розповсюдження наркотичних засобів через інтернет-сайти і месенджери. Рекламу з відповідними адресами і контактами нерідко розміщують у громадських місцях, часто поблизу навчальних закладів. Мета – не просто знищити написи. У такий спосіб активісти прагнуть привернути увагу до проблеми і показати, що кожен вийти на боротьбу з наркобізнесом.

«Акція називається «Намалюй життя». Члени нашої організації практикують її більше року. Ми по всіх містах України проводимо її – боремося замальовкою наркореклами. Я думаю, реклама раз у квартал з’являється. Коли бачать наркоторговці, що з нею борються у цьому конкретному районі, вони лишають його у спокої, але через деякий час знову написи з’являються», - каже Віталій Дьомін, координатор заходу.

 

 

«До цієї акції я долучився вперше. Чому я вирішив доєднатися – я сам залежний, півроку в Кропивницькому проходив реабілітацію. Мені допомогло і я хочу допомогти таким самим залежним людям поміняти життя», - прокоментував один із учасників акції Юрій Аногда. Правоохоронці пояснюють, притягти до відповідальності тих, хто наносить написи з інтернет-адресами наркокрамниць, досить важко. Закликають до активної позиції і самих громадян.

«Як правило, це молодь, яку наймають за незначну суму. Просто скидують адреси, які вони повинні написати, і вони роблять такі вилазки, навіть самі не розуміючи іноді, що саме коять», - зауважила Ольга Варіченко, старший інспектор відділу управління зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції.

Наступну акцію планують провести за кілька тижнів просто у середмісті. Волонтери запрошують долучатися до ініціативи небайдужих з інших містах та наголошують, що життя варте того, аби прожити його тверезо.

Спеціальний кореспондент KOMORA.INFO

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges