komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Науково-педагогічний проект «Інтелект-Україна»: що треба знати про це батькам майбутніх першокласників?

2.04.2019

Так багато чуток про те, що тепер у перших класах дітки можуть навчатись не тільки у Новій українській школі, а і у класах з гарною назвою «Інтелект-Україна». 

Мета проекту «Інтелект України» — навчити дитину бути успішною в школі та дорослому житті, навчити радіти життю. Науково-педагогічний проект «Інтелект України» працює в межах нормативно-правової бази України, згідно з чинним законодавством. Учні проектних класів навчаються за спеціально розробленими навчальними планами. Навчальні програми та інші навчальні матеріали мають необхідні грифи Міністерства освіти і науки України.

Нормативні документи забезпечення реалізації науково-педагогічного проекту «Інтелект України» (pdf-file)  - https://intellect-ukraine.org/files/Dokumenty/Normatyvni_materialy_2016_2017.pdf

Інформація для батьків 2018 (pdf-file)  - https://intellect-ukraine.org/files/Dokumenty/Informatsiya_dlya_batkiv_2018.pdf

Це все офіційна та правова основа для навчання у цікавій формі і новій програмі, а як щодо практики? Саме для того, щоб відповісти на це запитання, ми завітали до вчителя-методиста, вчителя 1 класу програми «Інтелект-Україна» НВК ЗШ №3-гімназія м. Знам’янка Наталії Андрєєвої.

  • За 37 років мого педагогічного досвіду проект «Інтелект-Україна» - перший педагогічний проект, яким я дуже задоволена, - коментує Наталія Дмитрівна, - було страшнувато розпочати, адже це ніби не так як усі, але це того варто. Мало відомо, але в Україні цей проект працює вісім років, він передбачає також і дошкільну освіту і є області, де садочки працюють за цією програмою. Дуже важливо мати зв’язок між освітами, але у нас поки що цього немає.

 

Програма «Інтелект-Україна» дещо відмінна від програми початкової школи О. Савченко та Р. Шияна, але в тому і новинка. З 2018 року вся початкова освіта підлаштована саме під Нову українську школу. Як відомо, програма «Інтелект-Україна» є комерційним, коли не держава, а батьки купують підручники та навчальні посібники, яких чимало (зошити з друкованою основою – переважно на тиждень навчання), зошити з творчими завданнями, зошити з тренувальними вправами, також на уроках використовуються аудіо та відеоматеріали, таблиці.

  • Проект корисний тим, що у ньому іде розвиток систем освіти: математика, природознавство. Дещо порядок вивчення тем різниця від традиційного у перших класах, - продовжує коментувати вчитель Наталія Андрєєва. – На перший погляд це ніби важко, але,  коли є система – діти звикають. Ми не задаємо домашніх завдань, все виконується в школі.

 

  • Якщо говорити про адаптацію діток до цієї нової програми, проаналізуйте за якими факторами вона відбувається? Кому легше «гуманітаріям» чи діткам з точним мисленням?
  • У цій програмі ведеться розвиток як гуманітарних навичок, так і математичних, тобто комплексно. Ми постійно працюємо з телевізором, школярі сприймають інформацію не тільки на слух, а й зорово. Також ми постійно додаємо логічні зв’язки між різними предметами та темами, працюємо з Лего, а ще я ми на уроці постійно користуємось пісочними годинниками, для того, щоб учні вміли використовувати час раціонально.

Підготувала Оксана Войчишина

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges