komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

МОЗ: Україна переходить до єдиних стандартів в описі лікарських засобів

15.05.2019

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про внесення змін до Положення про Державний реєстр лікарських засобів. Уніфікація даних, затверджена постановою, зробить регіональні закупівлі прозорими, мінімізує корупційну складову і наблизить українське законодавство до практики Європейського Союзу. 

Згідно з постановою КМУ від 8 травня 2019 р № 387,  

уся інформація про лікарські засоби вноситься до Державного реєстру лікарських засобів за єдиними національними стандартами, прийнятими на основі міжнародних стандартів (ISO).

За цими принципами інформація про лікарські засоби буде інтегруватися в систему “Прозорро”. Вона буде максимально деталізована і не допускатиме різних трактувань. Наприклад, таблетовані форми лікарських засобів будуть зазначатись виключно у кількості таблеток (не блістерів чи упаковок, як це було раніше), а ціна розраховуватиметься за одну таблетку. Це дозволить уникнути ймовірних маніпуляцій у тендерних умовах.

Для виробників такі нововведення означають рівні умови, чесну конкуренцію і можливість виходу на міжнародні ринки, для лікарень - чіткі правила і мінімізацію помилок при формуванні закупівель. У результаті лікарні зможуть закуповувати більше ліків за ті самі кошти для своїх пацієнтів.

Ця постанова сприяє наближенню нормативно-правових актів України до практики Європейського Союзу.

Майже рік над адаптацією стандартів працювали фахівці Технічного комітету "Інформаційні технології", за нормативні документи відповідала професійна команда Правового Альянсу, технічна реалізація - команди ІТ ДП “Прозорро” та ДП “Державний експертний центр МОЗ України”.

https://www.kmu.gov.ua

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges