komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Нова прем’єра від театру «Діалог» у Знам’янці

24.06.2019

Вчора, 23 червня на сцені знам’янського міського Палацу культури відбулася прем’єра вистави «Сужена-не огужена». З якими настроями і про що актори говорили з глядачами у своїх ролях спостерігали журналісти KOMORA.INFO. 

Вистава «Сужена-не огужена» -  відродження  драматургії  українських класиків»  за п’єсою Олени Пчілки.  Сюжет  знов про стосунки між чоловіками і жіноцтвом. І знов повчальна як не слід представляти сивочолим чоловікам молодих красунь дружинами і соромитись власних дружин. Спочатку між головними героями: не першої молодості господарем дому Іваном Семеновичем Гриценком-Перепелицею, десь рік як його дружиною Марією Василівною та її молодшою сестрою Варочкою відбувається емоційна розмова про роман француза Еміля Золя «Нана» — жіноцтво його не радить читати чоловікові. (Щоб глядачеві дізнатися чому — треба покопатися в історії. Роман «Нана» вперше опублікували у 1879-1880 роках у паризькій газеті. ) Вистава закручена жартами і підсміюваннями, коли у домі пана  з’явився його давній знайомий Василь Михайлович, який і став у центрі інтриги п’єси.

  • Ми зберігаємо за собою амплуа комедійного театру-студії «Діалог», - розповідає режисерка Світлана Бойко, - приємно, що нас сьогодні підтримало так багато глядачів у залі, дякуємо їм за це.

І ще трохи про героїв вистави, вони типові пані та панове кінця 19-го століття, у пишних сукнях, як дружина господаря будинку Марія Василівна, а акторка, яка грала цю роль Наталія Альошина зізналась, що до героїні додавала свого колориту, і їй дуже це сподобалось, адже поважна пані, яка носить дорогі пишні сукні, має характер і жіночу вдачу. Гарну сукню для акторки пошили у салоні рукоділля «Модистка», окрема подяка Наталії Леоновій.

 Одну із головних жіночих ролей п’єси Варочку зіграла Вікторія Петрашова, яка гарно перевтілилась молоду красуню. Вона ділилась після прем’єри, що  було  важко серйозно зіграти зовсім не посміхаючись  у комічних ситуаціях. На всіх репетиціях у діалогах з Русланом Павловським (роль Василя Михайловича) вони сміялись і не могли стриматись, а під час прем’єри витримали і зіграли як слід.

Чоловічий ансамбль вистави склався з акторів: Віталій Ткаліч, Руслан Павловський і Дмитро Гусь. Кожен з них не початківець у драматургічних творах і тому глядач відчув колористику і форми і змісту їх таланту.

За лаштунками глядачі вистави обговорювали прем’єру ще довго не поспішаючи йти від міського Палацу культури, тож сподіваємось на повторення для всіх тих, хто не встиг насолодитись театром від наших діалогівців.

Підготувала Оксана Войчишина

 

Фото Віктора Кадерова 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges