komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Природно-заповідна справа в Україні: розвиток та перспективи

9.07.2019

Завдяки зусиллям фахівців, науковців та природоохоронної громадськості, станом на 1 січня 2019 року в Україні збережено 8396 територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею 3,99 млн. га, що становить 6,61% площі країни, а також морський заказник «Філофорне поле Зернова» площею 402,5 тис. га. У складі природно-заповідного фонду 5 біосферних заповідників, 19 природних заповідників, 49 національних природних парків, 3258 заказники, 3492 пам‘ятки природи, 83 регіональних ландшафтних парків, 815 заповідних урочищ, а також низка штучних об‘єктів: 28 ботанічних садів, 13 зоологічних парків, 58 дендропарків та 576 парки-пам‘ятки садово-паркового мистецтва. 

Уже в цьому році прийнято 12 указів Президента України, якими збільшено площу природно-заповідного фонду в Дніпропетровській, Запорізькій, Закарпатській, Львівській, Миколаївській, Рівненській, Тернопільській, Херсонській, Черкаській областях на 80 тис. га, або на 0,13% площі України.

Серед новостворених об’єктів природно-заповідного фонду три  національних природних парки: «Нобельський» у Рівненській області, «Кам’янська Січ» у Херсонській області, «Бойківщина» у Львівській області. Тепер в Україні офіційно 52 національних природних парки!

https://menr.gov.ua

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges