komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

5 років позбавлення волі за системні крадіжки з кладовищ

30.07.2019

Чоловіка, який системно викрадав металеві конструкції з кладовищ, засудили на 5 років позбавлення волі.  Про це йдеться у Єдиному реєстрі судових рішень.

При цьому чоловік  - уродженець с. Карагаш Слободзинського району Молдова і не має  громадянства України; ніде не працює та має на утриманні співмешканку  і малолітню дитину. Крадій вже був раніше судимий ( 25 жовтня 2005 року Знам`янським міськрайонним судом Кіровоградської області за ч.2 ст.186 КК України до 5 років позбавлення волі, зі звільненням, на підставі ст.75 КК України, від відбуття покарання з іспитовим строком на 3 роки; 21 грудня 2005 року Кіровським районним судом м. Кіровограда за ч.3 ст.187 КК України до 8 років позбавлення волі, з конфіскацією майна).

У 2018 році декілька раз обвинувачений скоїв крадіжки металевих конструкцій з кладовищ Знам’янщини. 

Перший злочин стався 22 квітня 2018 року. О 22.10 чоловік  пройшов на неогороджену територію Центрального кладовища, розташованого поряд із вул. Калиновою в смт . Знам`янка- Друга Знам`янського району Кіровоградської області. Перебуваючи на території кладовища, скориставшись тим, що його злочинні дії не помічені сторонніми особами, він  підійшов до могили покійної, де шляхом вільного доступу, руками витягнув металеву трубу вартістю 120 грн. 83 коп., яка слугувала конструкцією столика з вказаної могили. В цей же день на тому ж кладовищі чоловік поцупив металеву трубу, вартістю 499 грн. 20 коп., яка слугувала конструкцією столика іншої могили.  Цього ж дня, але годиною пізніше крадій «завітав» до іншого кладовища (Підводянського кладовища, розташованого поряд із вул .Пасічною в смт .Знам`янка-Друга Знам`янського району Кіровоградської області) та викрав металевий лист вартістю 75 грн. 90 коп., який слугував конструкцією столика біля могили. Крокуючи далі,  чоловік знову скоїв злочин: руками витягнув металеву трубу вартістю 61 грн. 44 коп., яка слугувала конструкцією столика та з наступної могили - металевий столик, що складався з труби та листа, загальною вартістю 209 грн. 80 коп.

Окрім того, чоловік разом зі спільником, викрали на території колишньої лазні (по вул.Свердлова м.Знам`янка)  скоїли крадіжку металевої рейки за допомогою болгарки. 

Поцуплені металеві конструкції з кладовищ чоловік ховав у лісосмузі біля них, а потім здавав на металобрухт. Обвинувачений у повному обсязі визнав свою провину у скоєних крадіжок і суд врахував це при винесені рішення. Окрім того, чоловіка ще засудили за підробку документів (паспорта, який він знайшов на території центрального ринку та змінив у документі фото).

Суд визнав крадія винним у скоєнні злочинів та покарав його на 5 років позбавлення волі, враховуючи усі злочинні діяння. Проте, звільнив його від відбуття покарання, призначивши іспитовий термін – три роки.

Ольга Полякова

За матеріалами Єдиного реєстру судових рішень

Фото з відкритих джерел 



Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges