komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Як правильно налаштувати домашню мережу Wi-Fi, щоб вона була безпечною ?

26.10.2022

Незахищена домашня мережа Wi-Fi – це не тільки ризик підключення сторонніх до вашого інтернету, а і потенційна загроза особистим даним внаслідок атак хакерів.

Щоб домашня мережа Wi-Fi була захищена, дотримуйтеся таких порад:

- Обирайте роутер із найновішим протоколом безпеки WPA3. Надійні також маршрутизатори з WPA2. Перед покупкою перевіряйте, чи не було інформації про виявлені вразливості у програмному забезпеченні роутера. 

 - Обов’язково встановіть надійний логін та пароль для доступу в мережу. Держспецзв’язку вже розповідала про основні правила щодо паролів - https://t.me/dsszzi_official/3880 . 

- Обов’язково встановіть надійний логін та пароль для доступу у панель керування роутером замість тих, що надає виробник. Зробіть це до того, як підключати роутер до інтернету.

- Вимкніть функцію WPS (Wi-Fi protected setup).

- Приховайте трансляцію імені мережі (Hidden SSID).

- Налаштуйте окрему гостьову мережу Wi-Fi для тимчасових користувачів, якщо ваш маршрутизатор підтримує таку функцію. Так ваші гості зможуть підключатися до мережі, проте не знатимуть вашого основного паролю і не зможуть отримати доступ до ваших даних.

- Якщо ваш маршрутизатор має вбудований брандмауер, тримайте його увімкненим. 

- Вчасно оновлюйте програмне забезпечення для роутера (якщо є можливість, налаштуйте автоматичні оновлення). Слідкуйте за новинами щодо оновлень на офіційному сайті виробника. Якщо не впевнені, що можете встановити оновлення самостійно, звертайтесь до сервісних центрів.

- Слідкуйте, чи не застаріла модель вашого роутера. Зазвичай виробники на своїх сайтах публікують переліки застарілих моделей, які не підтримують оновлення безпеки. За необхідності змініть маршрутизатор.

- Обмежте потужність сигналу роутера, щоб він був доступний лише у вашому помешканні.

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України

Також читайте:

ВАДИМ КУЧЕР: «ХОЧЕМО, ЩОБ ПОМІТИЛИ НАШУ РОБОТУ БАГАТО НЕБАЙДУЖИХ ЛЮДЕЙ, ЧИМ БІЛЬШОЮ БУДЕ ДОПОМОГА, ТИМ БІЛЬШЕ МИ ЗМОЖЕМО ВИГОТОВИТИ СКОБ, «БУРЖУЙОК»

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges