komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

СБУ ліквідувала ще три схеми втечі ухилянтів за кордон

10.11.2022

Служба безпеки заблокувала ще три канали незаконного переправлення за кордон українських громадян призовного віку. В результаті масштабної спецоперації у декількох областях України затримано шістьох організаторів нелегальних «трафіків».

За гроші вони пропонували потенційним призовникам приховано виїхати за межі нашої держави під виглядом учасників волонтерського руху.

Вартість таких «послуг» становила від 1,5 до 8 тис. дол. з клієнта. Сума залежала від регіону проживання і терміновості виїзду. Відповідні «замовлення» приймали лише за повною передоплатою.

Так, у Києві нейтралізовано злочинне угруповання, яке «оформлювало» ухилянтів як перевізників гуманітарної допомоги.

Для цього зловмисники створили фіктивну благодійну організацію, через яку вносили недостовірні відомості до електронної системи «Шлях».

Ще один канал нелегальної міграції блоковано на Житомирщині. Організував його місцевий бізнесмен, який гарантував чоловікам призовного віку «путівку до ЄС» під виглядом водіїв міжнародних рейсів.

Для конспірації злочинних дій ділок працював лише з перевіреними «клієнтами», яких підшукував через особисті зв’язки в регіоні.

Крім того, у Чернівцях викрито злочинну групу, яка намагалась переправляти потенційних призовників за кордон в обхід контрольно-пропускних пунктів, через так звану «зеленку».

Однак, завдяки оперативному реагуванню Служби безпеки, всі злочинні схеми було своєчасно викрито, а їх організаторів затримано.

Наразі п’ятьом фігурантам вже повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон) Кримінального кодексу України. Двом з них уже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають розслідування для притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Заходи з викриття правопорушень проводили співробітники Департаменту захисту національної державності Служби безпеки, підрозділів СБУ м. Києва та Київської області, Житомирської області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва органів прокуратури.

Джерело - https://ssu.gov.ua/

Також читайте:

ТОП 5 АКТУАЛЬНИХ ВАКАНСІЙ НА КІРОВОГРАДЩИНІ

"ЗЕЛЕНА КРАЇНА" НА КІРОВОГРАДЩИНІ: ВОСЕНИ ЛІСІВНИКИ ВИСАДИЛИ 396,7 ТИСЯЧ ДЕРЕВНИХ РОСЛИН

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges