komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Спорт

У Кропивницькому відбувся Міжнародний турнір зі снукеру для молоді «Шлях до успіху. Діти»

25.02.2020

З 22 по 24 лютого у Кропивницькому тривав Міжнародний турнір зі снукеру серед юнаків та дівчат віком до 16 років «Шлях до успіху. Діти» Вже вдруге, після започаткування у 2019-му році, кращі спортсмени з України та Молдови виборювали право чемпіонів, серед гарячих фінальних дуелей чемпіонами стали і вихованці Академії снукеру Знам’янки. 

37 снукеристів віком до 16 років протягом трьох днів вправно забивали кулі до луз, з них 12 спортсменів представили місто Знам’янку, зокрема, Академію снукеру Знам’янка (тренери Олег Степаненко та Віталій Сидоренко). Лідерами третього, фінального дня змагань серед знам’янчан стали: Максим Степаненко, Лілія Царуш, Марія Крук та Дар’я Шашина.

 

  • Знам’янські спортсмени показали дуже гарну гру, так Максим Степаненко дійшов до півфіналу і буквально на останніх кулях не впорався з виходом зі снукеру і втратив лідерство та не потрапив до фіналу, поступившись Роману Блакиті (м. Київ),- коментує головний суддя змагань Ганна Лісовенко. – У дівчат, серед 4 призерок змагань,  троє зі Знам’янки – це високий рівень гри. Лілія Царуш виборола друге місце у турнірній таблиці підсумку ігор, а Марія Крук і Дар’я Шашина стали бронзовими призерками.

Загальна турнірна таблиця Міжнародного  турніру зі снукеру серед юнаків та дівчат віком до 16 років « Шлях до успіху. Діти» була представлена такими спортсменами:

Дівчата –

І місце - Маргарита Лісовенко (м. Кропивницький)
ІІ місце - Лілія Царуш (м. Знам’янка)
ІІІ місце - Марія Крук і Дар'я Шашина (м. Знам’янка)

Хлопці-

І місце - Роман Блакита (м. Київ)
ІІ місце - Гліб Скринько (м. Кропивницький)

ІІІ місце - Максим Степаненко (м. Знам’янка) і Андрій Левицький(м. Київ).

Фінальні ігри за першість у турнірі відбулися по-особливому напружено, так у грі між Маргаритою Лісовенко та Лілею Царуш відбулася цікава гра.

  • Коли я граю у фіналі часто буває так, що я перемагаю з нульовим рахунком для суперника, а сьогодні ми зіграли з рахунком 3:1 на мою користь, - коментує призерка Маргарита Лісовенко. – Сьогодні стала хвилююча фінальна гра з Лілею Царуш, а весь турнір загалом був дуже відповідальним, адже вперше на змаганнях саме міжнародного рівня я виборола перемогу.

Володарка другого місця Лілія Царуш має яскравий досвід минулих ігор, але цього разу не впоралась з хвилюванням.

  • Я тренуюсь два роки,  зараз мені  14 років, - коментує Лілія. – Я дуже добре запам’ятала чемпіонат України серед жінок у 2019 році, я посіла перше місце серед 18 дівчат-учасниць і це дало мені віру в те, що я можу ставати чемпіонкою. Але таке розуміння треба постійно підтримувати,  я вірю, що у снукері може виграти кожен, навіть не дуже досвідчений у професіонала, бо ця гра -  то поєднання удачі і вміння мислити. Знам’янська команда снукеристок зараз  нараховується  приблизно 15-ма жінками, які гарно тренуються і мають надію на успіх. Я дуже дякую своєму тренеру Олегу Івановичу Степаненко, він мені допомагає і вчить як грати у снукер. Цього турніру я зрозуміла, що треба не давати волю емоціям – перемагають спортсмени з холодним розумом.

Дар’я Шашина  посіла третє призове місце,  на турнірі була разом з мамою Анастасією, яка теж грає у снукер. Донька грає у снукер вже протягом двох років, а мама тільки рік, відповідно у сімейному колі постійно обговорюється кожна гра і її результати.

  • Спочатку до Академії снукеру Знам’янка ми відвели доньку, потім, щоб розумітись на особливостях гри, почали на заняття ходити я і чоловік Сергій, - розповідає Анастасія Шашина. - Підсумовуючи цей турнір, ми зрозуміли, що Даші треба краще відпрацьовувати вихід зі снукеру та покращити удари у дальні лузи. Завжди перед турнірами, ще вдома, ми налаштовуємо доньку, що головне – це участь у змаганнях і перемога над самим собою, тільки тоді буде гарна гра і результат. Дуже приємно відмічати, що жіночий снукер має гідне місце на турнірах, навіть більше того, дівчатка грають на високому рівні, на них хочеться рівнятись. Я сподіваюсь, що наш український рівень снукеру дійде до великих жіночих турнірів.

Три роки тренується снукеру і десятирічна знам’янчанка Марія Крук. Ця талановита дівчинка встигає бути відмінницею, займатись танцями і з великим захопленням грає у снукер. Ніни тренується у Віталія Сидоренка.

  • У танцях я виражаю всі свої емоції на зовні, а у снукері – навпаки вчуся їх стримувати, - пояснює Марія Крук, - на сьогодні я маю досягнення у цьому виді спорту – перше місце на турнірних змаганнях у Знам’янці, потім третє місце там же і ось третє місце на цьому Міжнародному турнірі.

 

Чоловічі дуелі на турнірі були емоційно більш спокійні, але не менш завзяті. Переможець змагань, киянин Роман Блакита після ігор зізнався, що турнір був складним і виграти 3:0 у фіналі виявилось не так просто.

  • Я зробив два брейки, програв лише один фрейм, - розповідає чемпіон Роман Блакита, - мені було надважливо концентруватись на грі і не давати волю емоціям, здається, цього разу у мене це вийшло. Хочу подякувати Федерації снукеру Кіровоградщини за теплий прийом і гарний рівень організації ігор.

Відеотрансляції  фінальних матчів можна переглянути тут - 

https://www.youtube.com/watch?v=Q9dCD4SIQIk&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0Ep7eCmM2XJU5G_P6hk_5cU-8mUaAFYjFS-EIiV0O4uopH3YLPig7xYgQ

https://www.youtube.com/watch?v=YQL7nEHnnOE&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1RhxTylwV8U0rQLwGmGRG-rVV91Un-23AxzNMg_BvA5Ga13FEHMQGX7Eo 

 Турнір відбувся завдяки підтримці Національна федерація снукеру України та особисто її керівника Сергія Бойко.

Оксана Войчишина

 

 

 

 

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges