komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Війна

Добровольці поза законом

18.10.2017

Наше видання продовжує свою співпрацю з ГО «Юридична сотня Кіровоградщини» і пропонує нашим читачам наступний відеосюжет про захист прав наших воїнів.

Детальніше про нього розповідає Антон Красов:


«Кілька днів тому ми відзначили державне свято - День захисника України, під час якого вітали і дякували українським захисникам і захисницям, вшановували пам'ять загиблих і померлих воїнів. Однак, є частина українських захисників, яких всі вітають і визнають, але попри це вони залишаються поза правовим полем України. Мова йде про осіб, які брали участь в АТО у складі добровольчих формувань і не увійшли до складу державних збройних та правоохоронних органів. Серед таких добровольчих об'єднань "Правий сектор" і батальйон ОУН. Таких осіб прийнято називати «добровольцями», хоча даний термін не закріплено на законодавчому рівні. На даний час вони позбавлені можливості отримати статус УБД , а відтак не можуть користуватися жодними державними гарантіями і пільгами.

Загальновідомим є факт, що протягом здійснення антитерористичної операції добровольчі формування здійснювали та продовжують здійснювати функції захисту держави, не зважаючи на їхнє не входження до складу військових формувань та правоохоронних органів держави. При цьому, держава визнає їх функціонування, значимість та внесок у захист держави від збройної агресії. Однак без надання їм офіційного статусу.

І тільки в разі отримання поранення, каліцтва чи контузії "доброволець" з Правого сектору чи ОУН може претендувати на статус інваліда війни. Також унормовано питання отримання статусу члена сім'ї загиблого в разі загибелі "добровольця".

Виникає парадокс: якщо ти отримав поранення, тоді маєш право на статус інваліда війни, якщо загинув, твоя родина отримає свій статус, а якщо ти вправно воював або просто пощастило і в боях не було поранень, то жодних статусів та пільг не буде. Виходить, щоб скористатися державними гарантіями, потрібно або дістати поранення, або померти...

Тема нелегалізованих добровольців не є новою. На неї звертали багато уваги і самі воїни, і юристи, і волонтери, і народні депутати. Обговорень було вже достатньо, лишилося просто взяти і вирішити це питання, усунувши наявну дискримінацію осіб, які так само захищали незалежність та територіальну цілісність України. Як саме це можна зробити, розповідаю у відео.»


Переглянути відео можна за посиланням  - https://www.youtube.com/watch?v=Bfefa2qxxfM .

Ольга Полякова

Антон Красов

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges