komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Війна

Волонтер Іван Бакалов: «Я дуже хвилювався, що не встиг допомогти…»

26.04.2023

Особиста історія волонтерства та допомоги у юного знам’янчанина Івана Бакалова дуже насичена. Цього хлопця, певно, знають всі містяни, бо у парках, скверах, під час міських заходів всі ласують смачною повітряною солодкою ватою, а біля біленького намету завжди поряд скринька з написом «Купуй вату - допоможи солдату».

 Дуже відповідально волонтер очолював дитячий волонтерський рух ГО «Майдан», він координував і літню акцію «Діти для ЗСУ».

Фото з архіва 

 

 - Приготуванням солодкої вати для знам’янчан я займаюсь більше 3 років, - розповідає Іван Бакалов, - все обладнання, цукор, різні смакові добавки для цієї справи мені надали брати Олег та Юрій Гребенюки, а донька Юрія Єлизавета показала весь процес створення солодкої вати. Так я почав безкоштовно пригощати всіх і пропонувати пожертвувати хто скільки може коштів для солдат.


 

Влітку 2022-го року Іван під час інтерв’ю пообіцяв журналістам, що не буде зупинятись, бо вважає, що надважливо допомагати ЗСУ.

 - Я мрію, щоб кожна дитина в нашій країні була щаслива, мала тата і маму. Мені дуже боляче, мого тата немає… 26 квітня минулого року на площі біля Палацу культури все місто разом з нашою родиною прощались з моїм татом, воїном-захисником Віталієм Бакаловим.

 

Днями Іван зателефонував до редакції Komora.info і розповів історію його чергового волонтерства.

 - Від 14 березня 2023-го року на прохання родичів воїна Михайла Кузан, я почав збирати на тепловізор. Звернувся за порадою до фахівців щодо моделі приладу, зрозумів, яка потрібна сума. Оголосив збір на своїй сторінці. Мені дуже шкода повідомити, але Михайло загинув… це невимовна втрата для родини, і я дуже хвилювався, що не встиг допомогти. Збір потрібної суми закінчили 20 квітня, і за ініціативи дружини загиблого Євгенії ми вирішили переадресувати цей прилад у іншу - 57-му бригаду. Я дуже дякую Тетяні Скоренцевій та братам Олегу та Юрію Гребенюкам, які мені в цьому допомогли, і ми зібрали 70 тис. грн. Також окремо хочу подякувати всім і кожному, хто відгукнувся на збір, - це дуже важливо! Я не зупиняюся, і після того, як прозвітую за всі гроші публічно, почну виконувати інше замовлення військових.

 

На фото оголошення збору на фейсбук-сторінці Івана

 

На фото - Іван Бакалов, Євгенія Кузана та воїн ЗСУ

 

Спілкувалась Оксана Войчишина

 Фото Івана Бакалова

Також читайте: У СУБОТЦІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ГОРІВ СІННИК, А БІЛЯ М. ЗНАМ'ЯНКА - ТРАВА

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges