komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Події

Річниця першого підняття прапора  над  Верховною радою України

04.09.2017

26 років тому, над будинком парламенту, поряд з червоно-синім прапором  вперше замайорів синьо-жовтий стяг. Цей день став знаменною датою для українців. Тож, сьогодні у прапора України невеличка річниця.

З проголошенням незалежності  України, 4 вересня 1991 року після триразового голосування і погрози Кравчука, що він подасть у відставку, якщо питання не буде вирішене, синьо-жовтий національний прапор урочисто було піднято над будівлею парламенту.

Нагадаємо, 24 липня 1990 року президія Київської міської Ради народних депутатів ухвалила під­няти жовто-блакитний прапор поряд з червоно-блакитним державним прапором Української РСР перед будівлею міськради на Хрещатику. А 24 серпня 1991 була проголошена незалежність України, підтверджена на референдумі 1 грудня 1991року. І вересня жовто-блакитний прапор вперше був піднятий над будівлеюВерховної Ради України поряд з державним прапором Української РСР.

18 вересня 1991 жовто-блакитне полотнище було узаконено в якості офіційного прапора України постановою Президії Верховної Ради "Про прапор України", в якому говорилося: "До прийняття Конституції України дозволити в протокольних заходах використовувати синьо-жовтий прапор". При цьому, цим актом не було встановлено співвідношення сторін прапора, хоча фактично використовувалася пропорція 1: 2.

http://ukr.segodnya.ua/

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges