komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Події

У Знам’янській міській раді запрацювала електронна система голосування

18.12.2017

Знам’янська міська рада поповнила ряди прогресивних місцевих рад, які голосують автоматизовано, використовуючи для цього сучасні інформаційні технології, завдяки чому процес голосування став ще більш прозорим. До цього моменту голосування займало багато часу: називалися прізвища депутатів, які висловлювали свою позицію - «за», «проти» чи «утримався». Тепер голосування за кожне питання триває лише 40 секунд, а потім на екрані висвітлюються результати.

Минулої сесії, 15 грудня,  депутати почали використовувати автоматизовану систему електронного голосування «ГОЛОС», яку використовують 55 рад по всій Україні.

Система складається з наступних компонентів:

  1. Робочого місця депутата – це портативний пристрій на базі операційно їсистеми Android (планшет). Вхід депутата до системи здійснюється шляхом введення персонального логіну та паролю. На своєму пристрої депутат може переглядати проекти рішень, додатки та поправки до них, записуватись на виступ та звичайно голосувати.
  2. Робоче місце Головуючого – це пристрій на базі системи Windows (ноутбук). Модуль “Головуючий” управляє процессами обговорення та надання (переривання) слова присутнім.
  3. Робоче місце модератора - цей компонент системи “Голос” є основним для налаштувань. Модератор вводить інформацію про раду, депутатів та запрошених. З цього модуля встановлюються регламенти виступів, доповідей, співдоповідей і т.д.. Модератор створює та адмініструє проекти рішень та порядки денні. З цього робочого місця проводиться системне управління.
  4. Центральне табло – на табло виводиться основна інформація про поточну подію у ході засідання (результати поіменного голосування: загальні, поіменно, по фракціях; інформація про виступаючого з веденням регламенту виступу тощо).

Наталка Хандусенко

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges