komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Події

Робота Знам’янської прокуратури у 2017 році

4.04.2018

Який стан протидії корупції? Як відбувалися представництва інтересів громадян та держави? Як розглядалися звернення громадян? Яка кількість розглянутих кримінальних проваджень? Відповіді на ці питання у звіті «Про результати діяльності Знам’янської місцевої прокуратури на території міста Знам’янки у 2017 році».

У провадженні Знам’янського ВП ГУНП в області станом на 01.01.2017 перебувало 2409 кримінальних проваджень, прийнято 2695, всього розслідувалося 5104.

Закінчено розслідування 2494 (+695) кримінальних проваджень, з них одне понад 2 місяці. З обвинувальними актами направлено 232 (-15), з них з угодами – 22 (+2); клопотаннями про звільнення від кримінальної відповідальності та застосування примусових заходів медичного характеру – 59 (+14). Закрито – 2203 (+696), направлено за підслідністю – 100 (+10), об’єднано – 298, зупинено – 10. Залишок кримінальних проваджень на 31.12.2017 - 2202. Направлено до суду одне кримінальне провадження у бюджетній сфері та 3 – у лісовій сфері.

Стан протидії корупції

Упродовж 2017 року в порядку частини 3 статті 65 Закону України «Про запобігання корупції» апаратом місцевої прокуратури внесено 6 подань, до відповідальності притягнуто одну особу.

До УЗЕ в Кіровоградській області ДЗЕ НП України спрямовано 5 матеріалів про вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, за якими складено та направлено до суду 4 протоколи, до відповідальності притягнуто 3 особи.

Минулого року розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ст.366-1 КК України, за фактом умисного неподання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, досудове розслідування триває.

Підтримання публічного обвинувачення

При здійсненні підтримання публічного обвинувачення у 2017 році працівниками апарату Знам’янської місцевої прокуратури взято участь у розгляді судами Кіровоградської області 345 кримінальних проваджень, по 140 з яких винесено обвинувальні вироки, розглянуто 60 клопотань про направлення проваджень для закриття.

За апеляційними скаргами прокурорів апарату Знам’янської місцевої прокуратури скасовано та змінено вироків стосовно 11 осіб, за скаргами інших учасників судового процесу стосовно 2 осіб, апеляційна практика – складає 84,6 % (по області – 90%).

Представництво інтересів громадян та держави

Апаратом Знам’янської місцевої прокуратури заявлено 24 позови на загальну суму 1 млн. 469 тис. грн. Задоволено 17 позовів на суму 1 млн. 398 тис. грн. Переважна більшість позовів стосувалася захисту інтересів держави в земельній сфері, стягнення податкової заборгованості. Відмови в задоволенні позовів відсутні. Реально виконано рішень судів на суму – 151 тис.грн. Подано 2 скарги на дії (бездіяльність) державних виконавців. У сфері ювенальної юстиції заявлено один позов.

Нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування

Апаратом Знам’янської місцевої прокуратури здійснюється нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва у 4611 кримінальних провадженнях, для проведення повного, неупередженого та об’єктивного досудового розслідування яких слідчим СВ Знам’янського ВП ГУНП в Кіровоградській області упродовж 2017 року надано 66 письмових вказівок та скасовано 4 необґрунтованих постанови слідчих про закриття кримінальних проваджень.

Завдяки належному забезпеченню процесуального керівництва прокурорами місцевої прокуратури у минулому році скеровано до суду з обвинувальними актами та забезпечено на належному рівні публічне обвинувачення у ряді резонансних кримінальних проваджень.

Зокрема, за фактом умисного убивства на ґрунті ревнощів Гожого Г.Є., скоєного на території Знам’янського району 06.09.2017 Маляренком О.О., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України. Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні 20.10.2017 скеровано до суду, судовий розгляд даного кримінального провадження триває.

13.09.2017 до суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні від 26.06.2017 за обвинуваченням Кармазіна К.О. за ч.2 ст.121, ч.3 ст.135, ч.1 ст.115 КК України.

Упродовж 2017 року до суду направлено 3 обвинувальні акти відносно 2 осіб за фактами 5 незаконних порубок лісу. Одну особу засуджено судом до реальної міри покарання – двох років позбавлення волі.

Викрито та притягнуто до кримінальної відповідальності мешканку м. Знам’янка, яка з березня 2016 року займалася виготовленням, розповсюдженням та збутом відеопродукції і зображень порнографічного характеру, а також відеопродукції, що пропагує культ насильства та жорстокості.

У сфері нагляду за додержанням законів при проведенні оперативно-розшукової діяльності Знам’янською місцевою прокуратурою перевірено 96оперативно-розшукових справ, надано 43 письмові вказівки.

Нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

У 2017 році в ході нагляду за додержанням конституційних прав громадян при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру апаратом Знам’янської місцевої прокуратури проведено 10 перевірок, внесено 10 актів реагування, всі з яких задоволено до відповідальності притягнуто 1 особу.

Розгляд та вирішення звернень і запитів громадян.

Минулого року апаратом Знам’янської місцевої прокуратури вирішено 141 звернення, 4 з яких задоволено, в інші відомства направлено 140 звернень, прийнято на особистому прийомі 48 громадян, у тому числі 16 – особисто керівником прокуратури.

На виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» Знам’янською місцевою прокуратурою упродовж минулого року розглянуто 2 інформаційні запити громадян, за результатами розгляду яких двом запитувачам надано роз’яснення.

Підготувала Наталка Хандусенко

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges