komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Люди

Вони розумні, талановиті, цілеспрямовані – учні Знам’янського району

7.06.2018

Навчальний рік за плечима, а у випускників –  шкільні роки. 29 травня, у Суботцівському Будинку культури, відбулася традиційна церемонія нагородження учнівської молоді закладів освіти Знам’янського району - «Золотий Олімп – 2018».Знам’янщина багата на талановиту та розумну учнівську молодь, доказом цього є велика кількість переможців у Всеукраїнських предметних олімпіадах, у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук тощо. Учні району, переможці, розповіли виданню komora.info про свої успіхи та плани на майбутнє. Знайомтеся,кращі представники учнівської молоді Знам’янського району: Потапова Юля, Душкова Катерина, Михалевич Альона та Терпак Олександр.

Потапова Юля, учениця 11-класу ОНЗ "Петрівський НВК": призерка районного етапу Всеукраїнських предметних олімпіад (англійська, історія, біологія, трудове навчання, математика), у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук, районного етапу ( І місце)з англійської мови та взяла участь в обласному етапі.

  • Юля, а чому для написанні науково-дослідницької роботи МАН ти вибрала саме англійську?
  • Тому що англійська мова на сьогодні – це актуально, а також я збираюся пов’язати своє майбутнє саме з цією мовою. Зараз я здаю ЗНО, залишився останній тест, географія, потім планую вступити до університету на спеціальність перекладача. Хотілось би вивчити ще одну мову – іспанську або португальську.

Душкова Катерина,учениця 11-класу ОНЗ "Дмитрівська ЗШ І-ІІІ ступенів ім. Т.Г.Шевченка": призерка районного етапу Всеукраїнських предметних олімпіад (правознавство, українська мова, російська мова та література, географія, історія, англійська мова), виборола ІІІ-є місце на обласному етапі Всеукраїнських предметних олімпіад з правознавства, у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук, районного етапу ( І місце) з історичного краєзнавства та психології та взяла участь в обласному етапі.

 «На обласному етапі конкурсу-захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук я захищала роботу з психології, тема - «Вплив темпераменту на професійне самовизначенні старшокласників». Мені було важко для захисту вибирати між історією та психологією, але зупинилася на останній. Хоча тема з історичного краєзнавства «Голодомор 1921-1923 років» теж цікава, для якої я брала інтерв’ю у мешканки нашого села Ганни Дорофєєвої, вона була свідком голодомору тих часів,» - розповідає Катерина про свої наукові роботи.

Катерина  також має наміри професійно вчити  іноземнімови, крім англійської мріє вивчити німецьку.

Михалевич Альона, учениця 11-класу ОНЗ "Суботцівська ЗШ І-ІІІ ступенів": призерка районного етапу Всеукраїнських предметних олімпіад (географія, біологія, математика, правознавство), у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук, районного етапу (І місце) з географії, ІІІ-є місце на обласному етапі.

  • Альона, у тебе зараз відповідальний етап життя – вступ до вищого навчального закладу. Яку професію ти вибрала?
  • Я хочу стати лікарем, можливо, хірургом. Тому сподіваюся на гарні результати із ЗНО, щоб вступити до медичного закладу.
  • Ти посіла ІІІ-є місце в обласному етапі конкурсу-захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук. З якого предмету ти захищала наукову роботу?
  • Я захищала наукову роботу в секції «Гідрологія» (з предмету географії) на тему «Підземні води, їх характеристика, оцінка, використання». У своїй роботі я охопила масштаби України, області та району. Головним предметом дослідження були підземні води Суботцівської сільської ради, це села Суботці, Константинівка та Коханівка. Ця тема важлива, адже підземні води забезпечують нас питною водою. Взагалі, мене більше цікавлять природничі предмети: географія та біологія.

Терпак Олександр, учень 9-класу філії «Дмитрівська ЗШ І-ІІІ ст.»: переможець Всеукраїнського конкурсу юних дослідників імені  Євгена Глодишевського, конкурсу-захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук (ІІІ-є місце на обласному етапі), переможець районного етапу Всеукраїнських предметних олімпіад (хімія, фізика, українська мова та література, географія, історія).

  • Олександре, яку роботу ти захищав у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук?
  • Наукова робота була з хімії, я захоплююся цим предметом. Я складаю іспити, попереду навчання у 10 та 11 класах. Але я вже замислююся про майбутню професію, хоча вона не пов’язана з хімією – я мрію стати перекладачем.

Наталка Хандусенко

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges