komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Грошi

Резонансні результати перевірки "Знам’янського комбінату комунальних послуг": автотранспорт

11.06.2017

Продовжуючи тему результатів перевірки фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Знам’янський ККП»,  торкнемося питання автотранспорту підприємства: скільки автотехніки знаходиться на балансі, і які кошти були виділені з міського бюджету на її утримання минулого року, порушення введення подорожніх листів тощо.

За результатами перевірки автотранспорту встановлено, що  на балансі «Знам’янське підприємство КПП»  знаходиться 29 одиниць автотранспортної техніки, в тому числі: 7 легкових автомобілів( із них 2 в задовільному стані), 4 сміттєвоза (із них 3 в задовільному стані), 4 вантажних автомобіля (із них 2 в задовільному стані), 3 автобуси ( із них 2 в задовільному стані ), 3 спецтранспорт (із них 2 в задовільному стані), 6 тракторів ( із них 4 в задовільному стані), 2 причепи  ( із них 1 в задовільному стані), 1 вантажний автомобіль орендований. Фактично в господарській діяльності використовується 13 одиниць техніки, решта потребує значних витрат для їх переоформлення, через те що вони перебувають в податковій заставі (техніка КП «Шляховик»).  

У відповідальної особи  за автотранспортну техніку Ткаченка С.В., інвентаризаційна  відомість  автотранспортної техніки та навісного обладнання - відсутня. Схема маршрутів є, але  застаріла (затверджена ще в 2014році)  та розроблена лише для сміттєвозів. Відсутня схема маршрутів   на міжміські відстані.  Наказ «Про затвердження норм витрат палива та мастильних матеріалів»  від 01.09.2016 року - не оновлювався.   

За вибірковою перевіркою Подорожніх листів  за квітень місяць 2017 року були виявлені наступні порушення: автомобіль ВАЗ -2143, держ. № ВА1952АС  та ГАЗ 52, держ. № 7521КДО - відсутні прізвище,  ініціали,   посада та підписи   відповідальної   особи   підприємства  у розпорядження якого надавалися автомобілі; на тракторах   не ведеться облік мотогодин,  дизпаливо списується за фактичними витратами; подорожні листи зберігаються  у механіка підприємства. У подорожніх листах робляться виправлення, а саме:  в  розділах - видача  палива(використано та залишок); в розділах – дата видачі подорожнього листа. Не зазначається в деяких листах в таблиці робота водія та автомобіля, час за графіком виїзду з гаража, повернення в гараж. У таблиці не зазначається марка пального. Вантажні автомобілі експлуатуються без товарно-транспортних накладних. Згідно матеріального звіту за квітень 2017 року було використано ПММ на суму 124407,53грн.

Не складаються  дефектні акти  на заміну запчастин, а також акти на встановлення нових запасних частин, в яких повинні  розписуватися відповідальні особи. Запчастини, які не придатні до подальшого використання не  оприбутковуються як  металобрухт. Відсутні акти на списання шин; в облікових картках відсутня інформація про експлуатаційний пробіг попередніх шин, акумуляторних батарей. Не опломбовані паливні баки на автотранспортних засобах.

Для підтримання задовільного технічного стану транспортних засобів, а саме для придбання запасних частин та проведення ремонтних робіт в 2016 році було виділено 117 тис. грн. з міського бюджету. На сьогоднішній день потребують капітального ремонту 7 одиниць техніки, термін експлуатації яких складає від 20 до 44 років: ГАЗ-3307 КО413 (держ. номер 138-35 ОН) – заміна рами автомобіля, спец обладнання, капітальний ремонт двигуна; КАМАЗ 35511 (держ.номер ВА 02-53 АС) – капремонт двигуна, заміна кабіни, капремонт гальмівної системи та трансмісії; УАЗ 330301 (державний номер ВА 39-92 ВА) – капремонт двигуна, ремонт кузова; навантажувач Т-156 (держ.номер 69-91 ФД) – капремонт коробки передач, заміна насоса НШ-100, заміна полурами, капремонт  паливного насосу; трактор МТЗ-80 (держ.номер 14583 КЕ) – капремонт двигуна, ремонт коробки передач, ремонт навісного обладнання, ремонт кабіни; два причепи ПТС- капремонт платформи, заміна електропроводки.

Матеріал створений за висновками робочої депутатської групи з перевірки стану фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Знам’янський комбінат комунальних послуг».

Наталка Хандусенко

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges