komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Грошi

Під структурні зміни в охороні здоров’я уряд забезпечив істотне фінансування

16.06.2017

 «Протягом 2018-2020 рр. бюджет на гарантований пакет медичних послуг виросте з 55 млрд, які є на сьогоднішній день у медичній субвенції, до 81,2 млрд грн у 2020 р. Тобто на 25,7 млрд за 3 роки збільшиться обсяг фінансування саме медичних послуг. У перший рік реформи (2018 р.) фінансування збільшиться на 10 млрд, у 2019 р. – орієнтовно на 8,2 млрд грн, у 2020 р. – на 7,3 млрд грн. Цифри можуть варіюватися в залежності від темпу реформи. Згадані 10 млрд передусім підуть на реформу первинки», – повідомив заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк. 

Крім того, уряд затвердив щорічне фінансування програми «Доступні ліки». У поточному році держава виділила 500 млн грн на відшкодування ліків по 3 напрямках захворювань. З наступного 2018 р. року і далі держава щороку виділятиме по 1 млрд грн на згадану програму, зважаючи на позитивну динаміку її реалізації.

Павло Ковтонюк подякував Міністерству фінансів за те, що збільшення фінансування йде на структурні реформи в охорони здоров’я, додавши, що цей документ є найкращою відповіддю скептикам, які звинувачували уряд у скороченні фінансування медицини та зменшенні зарплат лікарям.

http://www.moz.gov.ua

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges