komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Грошi

Чому не в усіх школярів Знам’янки є підручники?

20.09.2017

Під час засідання постійної комісії з питань бюджету та економічного розвитку міста Знам’янської міської ради, 18 вересня, торкнулися теми підручників для загальноосвітніх навчальних закладів Знам’янки, а точніше їх відсутності. Тож, яка причина, що не всі школярі міста мають книжки для навчання?

Рівно місяць тому, 18 серпня, рішенням 38-ї сесії Знам’янської міської ради були виділенні додаткові кошти, в сумі 60 тис. грн., на придбання підручників. На сьогоднішній день із загальної кількості підручників, 1600 штук, придбано 800.

В електронній системі публічних закупівель «Прозорро» 13 вересня, майже місяць потому, після сесії, були оголошені торги  закупівлі підручників для 5-х класів в кількості 457 штук для НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ст. №2-ліцей» на суму 16 тис. грн.. Через відсутність учасників, закупівля не відбулася.

У день проведення засідання бюджетної комісії, 18 вересня, цей самий лот на придбання підручників (5 кл., 457 шт., на суму 16 тис. грн.) був розміщений повторно. Кінцевий строк подання тендерних пропозиції  - до 21 вересня. Отже, торги ще тривають.

За словами начальниці відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради Людмили Грекової підручники надходять: «Усі навчальні заклади вже отримали підручники для 9 класів. Минулого року ми закрили потребу перших-четвертих, сьомих класів - за рахунок співфінансування державного та місцевого бюджету.»

На офіційному сайті Знам’янського відділу освіти (http://znamosvita.at.ua)  5 вересня була оприлюднена наступна інформація: «Відділ освіти повідомляє, що міською радою було виділено кошти у сумі 60 тис. грн., які використовуються на придбання підручників для учнів 1-4 класів. Зазначаємо, що у зв’язку зі стрімким зростанням мережі учнів у 2017/2018 навчальному році та значним збільшенням вартості підручників коштів, виділених міською радою, вистачить тільки на 85% від загальної потреби для учнів 1-4 класів. Станом на 05.09.2017 року відділом освіти придбано  849 підручників на суму 25535,60 грн.. Всі отримані підручники розподілені по навчальним закладам 31.08.2017 року.  До 08.09.2017 року в місто Знам’янка надійдуть підручники у кількості 800  примірників на суму 20 тис. грн.. Затримка придбання підручників пов’язана із тим, що постачальники друкованої продукції не мають її у тій кількості, яка необхідна. Тому придбання підручників здійснюється у декількох постачальників та видавництвах, що ускладнює процес закупівлі. До уваги учнів 9 класів!  Відповідно до плану роботи КП «Поліграфія» в м. Кропивницькому підручники для 9-х класів для міста Знам’янка будуть укомплектовані  11.09.2017 року, відповідно доставлені будуть у той же день.»

Також за посиланням можна ознайомитися із забезпеченістю підручниками учнів 1-4 класів на 2017/2018 навчальний рік станом на 05.09.2017: https://drive.google.com/file/d/0B-_44uhXYwG_aGFkOUdYQ3JJYmM/view

Щодо плану закупівель на 2017 рік, то у його додатку, що розміщений на сайті відділу освіти, (повністю можна ознайомитися за http://znamosvita.at.ua/index/0-44) такий предмет закупівлі, як підручники, відсутній.

Із ситуації, яка склалася, можна зробити один висновок – треба планувати і робити все заздалегідь. Сподіваємося, що в бюджеті на 2018 рік будуть закладені окремі кошти на підручники!

Наталка Хандусенко

 

 

 

 

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges