komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Грошi

Сергій Філіпенко подав в суд на міську раду через неотримання премії

17.01.2018

Знам’янський міський голова Сергій Філіпенко минулого року жодного разу не отримав премію, яка назначається  щоквартально рішенням Знам’янської міської ради. З цього приводу очільник нашого міста звернувся до Кіровоградського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить визнати протиправною бездіяльність Знам’янської міської ради щодо неприйняття рішень про його преміювання. Судове засідання для розгляду справи призначено на 2 лютого 2018 року.

Існує Положення про порядок преміювання міського голови та керівного складу виконавчого комітету Знам’янської міської ради, яке містить основні показники затвердження премії. Але через постанову №353 Кабінету Міністрів України від 24 травня 2017 року, яка не передбачає встановлення сесією відповідної ради премій і надбавок заступників  сільських, селищних і міських голів, з червня  минулого року заступникам почав призначати премії міський голова, а не рада. При цьому призначення преміювання Сергію Філіпенку продовжувалося депутатами, які спиралися саме на це Положення.

Отже, які основні показники затвердження преміювання згідно з Положенням?

Преміювання здійснюється відповідно до особистого вкладу у загальні результати роботи міської ради та виконавчого комітету.

Умови преміювання мають п’ять показників: 1.Забезпечення дотримання чинного законодавства особисто, посадовими особами апарату управління та виконавчими органами, затвердженими міською радою; 2. Виконання дохідної та видаткової частин міського бюджету та забезпечення контролю за ефективним використанням бюджетних коштів; 3. Забезпечення стабільного стану життєдіяльності міста; 4. Забезпечення якісного виконання депутатських запитів та звернень, звернень громадян; 5.Забезпечення виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери, соціальних виплат.

Кожна з семи депутатських постійних комісій визначає свій відсоток преміювання за цими показниками, потім складається середній, за який і голосують депутати на сесії.

В адміністративному позові до суду позивач, тобто міський голова Сергій Філіпенко, просить зобов’язати відповідача прийняти рішення про його преміювання згідно з протоколами постійної комісії міської ради з питань бюджету та економічного розвитку міста (саме ця комісія підраховує середній відсоток премії) у розмірі 85% посадового окладу на 1 квартал, 60% посадового окладу на  2 та 3 квартали, 65% посадового окладу на 4 квартал 2017 року.

А що далі?

10 січня ухвала суду надійшла до відділу загального, контролю та роботи зі зверненням громадян  і лише через 5 днів вона потрапила до апарату ради. Серед депутатів прозвучала думка, що п’ятиденна затримка була навмисною, щоб відтягти термін подачі відзиву на позовну заяву, який робиться протягом 15 днів. Тим паче, 11 та 12 січня відбувалися засідання депутатських постійних комісій.

З метою відстоювання правомірності дій Знам’янської міської ради вчора на спільному засіданні постійних комісій депутати запропонували внести до порядку денного  проект рішення за яким зобов’язують секретаря міської ради Наталію Клименко забезпечити організацію подання відзиву до суду. Також надати відповідні довіреності для представлення у суді секретарю ради та депутатам міської ради (бюджетна комісія запропонувала одного представника від кожної фракції).

На наступну чергову сесію Знам’янської міської ради, яка відбудеться в п’ятницю 19 січня, виноситься проект рішення щодо преміювання Знам’янського міського голови на 1 квартал 2018 року. Також внесли додатковим питанням до порядку денного проект рішення нового Положення преміювання міського голови, який оприлюднений ще в серпні 2017 року, але не був підтриманий депутатським корпусом.

Про рішення щодо цих трьох питань KOMORA.INFO повідомить  наступного тижня.

Наталка Хандусенко

 

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges