komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Люди

Сергій Савченко: «Ти сам маєш бути відповідальним за власне життя…»

10.12.2018

 Мріючи про школу міліції,  знам’янчанин Сергій Савченко,  через особисту трагедію в родині, змінив наміри. Хлопець обрав шлях стати помічником машиніста тепловоза, слюсаря з ремонту рухомого складу  професійного училища №12 у Знам’янці. 

У 2012 році, закінчивши навчання, Сергій не мав роботи, тому вирішив опановувати курси підвищення кваліфікації – помічника машиніста електровоза, паралельно склав ЗНО і  став студентом Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту ім. В. Лазаряна (спеціальність інженер-електромеханік).

На роботу навіть з освітою вищого рівні кваліфікації влаштуватись у 2013-му році було дуже важко,  тому тільки у лютому 2014-го року  він стає слюсарем з рухомого складу у Локомотивному депо м. Знам’янка. За три місяці почав ремонтувати електричні схеми у електровозах. Ще за півтора року за вагомі успіхи Сергія Савченка призначили майстром цеху ТР-1. За деякий час  знову чекала нова посада – помічник  машиніста електровоза. Паралельно хлопець успішно складає екзамени і отримує право займати посаду в. о. інженера служби локомотивного господарства по прийманню локомотивів Локомотивного депо Знам’янка.

  • Планую ще два роки працювати помічником машиніста електровоза, - розповідає Сергій Савченко,- також закінчу магістратуру у вузі. Отака у мене кар’єра. Багато хто говорить мені, як я так зміг швидко змінювати одну професію за іншою на залізниці? Я просто знав, що треба розраховувати тільки на себе, потім мені стало цікаво. Я навіть у школі не був відмінником, але училище закінчив з відмінними оцінками по всіх спецпредметах.

Єдина бібліотека до якої постійно навідується Сергій -  технічно-науковий відділ бібліотеки станції Знам’янка, і це навіть не зважаючи на те, що мама нашого героя за фахом бібліотекар і він поряд з книгами був завжди.

  • Зараз у мережах інтернету дуже багато відео, де фахово пояснюють те, що раніше про електровози тільки у книжках писали, - продовжує Сергій Савченко. – Я свій перший четвертий розряд отримав у заст. начальника Локомотивного депо Знам’янка Олександра Брикова екстерном, бо зумів виконати його завдання швидко і правильно.

З великою подякою Сергій Савченко зараз говорить про маму Ларису Володимирівну Чередніченко, яка завжди підтримувала і підтримує всі його починання. Завдячує за добре слово і вчителю, класному керівнику Наталії Анатоліївні Плюхіній. Майстер в училищі  Микола Іванович Ярута теж відіграв значну роль у встановленні професіоналізму,  він завжди мотивував до навчання.

  • Ніколи не треба сумніватись у своїх прагненнях, я сам пішов і записався на ЗНО, сам все вчив, - стверджує Сергій Савченко, - я хотів мати вищу освіту, все було сплановано. Я розумію, що зараз перед моїми однолітками дуже багато альтернатив, щодня мої колеги звільняються і їдуть до Польщі, але я поки що не маю своєї сім’ї, мені вистачає. Я знаю, що технічна база Локомотивного депо мала б постійно осучаснюватись, цього поки що немає…

 Сергій Савченко має  хобі:  полюбляє риболовлю, любить збирати гриби, відвідує  спортивні заняття у залі. Він знає, чого прагне від життя і досягає крок за кроком своїх мрій.

Всі молоді люди потрапляють після школи в нове середовище і адаптується до умов навчання чи роботи, але  Сергій завжди робить свою роботу чесно і згідно інструкцій, розуміє рівень відповідальності за безпеку пасажирів. Він не шкодує, що не став поліцейським, адже обрав інший шлях, де каже «щодня вносить свій вклад у роботу, яка подобається».

  • Важливо не псувати майно, багато людей не розуміють цього, - коментує хлопець, - мало вивчити інструкцію, яка на залізниці написана кров’ю, слід бути уважним і компетентним, а не байдужим… не тільки тобі всі зобов’язані, а ти сам маєш бути відповідальним за власне життя…

Оксана Войчишина

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges