komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Люди

Оркестр щастя родини Мілюкових

13.06.2019

Звістка про те , що Оксана Мілюкова одна зі Знам’янки отримала цього року почесне звання «Мати-героїня» дуже потішила усю велику родину Мілюкових, а це семеро дітей і тато Антон. І хоч турбот у родині щодня багато, у затишному тінистому  міському парку відпочинку, ми зустрілися з веселими дітлахами та їх мамою. 

  • Дивіться, якась тітонька йде, - вигукує один хлопчик, - і  семеро діток   біжать мені на зустріч, заглядаючи  в очі. – А Ви журналістка, а що Ви нас питатимете? А скільки Вам років? А де Ваш мікрофон? А чому Ви посміхаєтесь?

З першої хвилини спілкування з дітками родини Мілюкових виникає відчуття позитиву: дитячі великі очі  добрі і ясні, вони безпосередні і допитливі, приємні і сяють усмішками…

Тільки за декілька митей, я розумію, що десь має бути мама Оксана Мілюкова, і ловлю очима погляд жінки з такими ж добрими очима – вона всіх гукає на лавку, де і розпочинається розмова.

Родині Оксани та Антона Мілюкових 16 років, у них семеро діток, дві дівчинки і п’ять хлопчиків: Гліб (4 роки, найменший), Давид, Стас, Антон, Тимур, Катерина і Лія (15 років, найстарша).

Спілкуємось з найменшим Глібом: «Мені 4 рочки, мене всі люблять,  а я люблю кашу і картоплю з помідором. А ще я хочу піти і їздити на маленькій чорній машинці в парку.»

Під час літніх канікул всі діти відпочивають, грають у футбол, допомагають мамі готувати їсти, мити посуд та господарювати. Родина зараз живе у невеликому будинку на три кімнати, тато всім поробив двоярусні ліжка, але місця все одно замало, бо немає окремої ігрової кімнати тільки для діток. Вже 11 років поспіль родина будує двоповерховий будинок та все ж бракує коштів, саме тому зараз поряд з усіма немає тата Антона, він працює у столиці.

  • Коли було 10 років Лії у той же день я пішла народжувати у пологовий будинок найменшого Гліба, вийшло так, що найменший народився 19 серпня чотири роки тому, - розказує мама Оксана, - щодня з дітками багато турбот, окрім нагодувати, всіх крім одного зібрати до школи, а ще інші справи - зараз хочемо пофарбувати паркан. Раніше було важче, коли було перших троє, мені дуже допомагала мама чоловіка, зараз старші діти турбуються про менших, наприклад, Лія навчилася вже і випікати, і готувати, вона у всьому моя права рука. Зараз нам дуже важко добудувати будинок, щороку  пишемо листи-клопотання навіть на рівень президента, але всі звернення повертаються до міської влади і нам щороку виділяють 300 грн. раз в рік допомоги… Тому наш тато зараз працює у Києві, збираємо кошти, щоб зробити технічний паспорт будинку і почати  внутрішні роботи…

Кожного  року у традиційних шкільних ярмарках родина Мілюкових завжди представляє смачну здобу, а мама Оксана – справжня майстриня гарних тортиків, але всіх разом об’єднує ще одне гарне хобі.

  • Мої діти дуже люблять музику і п’ятеро з 7 діток навчаються у музичній школі. Цього року Катеринка і Антон закінчили музичну школу за класом труба та фортепіано. Діти постійно посідають перші місця на конкурсах різних рівнів. Лія наступного року закінчує восьмий клас музичної школи і буде далі вчитися у музичному коледжі за класом скрипка. Тимур закінчив третій клас, але вже молодець і у  першому класі музичної школи по акордеону, Стас теж грає на скрипці. Вдома – цілий оркестр.

Діти розповіли, що грають твори Баха, сонати та елегії, всі дітки навчаються добре, допомагають один одному у виконанні домашнього завдання.

  • Я почав грати на акордеоні у Олени Володимирівни Шамаль цього року, - розповідає Тимур, - граю усі ноти, які знаю, а знаю всі, а ще співаю у хорі, мені дуже подобається грати.

 

Вдома у родини Мілюкових 5 музичних інструментів, грають всі, навіть ті, хто ще не вміє, адже аура музики не лишає кімнати жодного дня.

  • Дякую Руслані Ладоженській з відділу в справах сім’ї, молоді та спорту міськвиконкому, адже ми завжди в центрі уваги цього відділу, - додає Оксана Мілюкова, - і посвідчення для діток, і для нас, телефонують постійно з різних нагод.

За отримання почесного звання «Мати-героїня» Оксана отримає виплату у розмірі 14,5 тис. грн., вона переконана, що має велике щастя бути  просто мамою.

  • Я рада кожній дитині, - ділиться Оксана, - я кожній дитині шукаю свій час, що у 15 років, що у 5. Ми віруючі люди, всі гуртом ходимо до церкви, вчимо Біблію. Я вважаю, що всі батьки повинні мати велике терпіння і безмежну любов до своїх і не тільки діток.

Зустрічалась з родиною Оксана Войчишина

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges