komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Стратегічне планування: погляд у майбутнє Знам'янки

21.08.2017

Як було анонсовано раніше, за ініціативи ГО "Нове місто"  19 серпня у Знам'янці відбулася перша стратегічна сесія. За чотирма напрямками - управління містом, інрфраструктура, економіка та соціально-культурна сфери, міркували всі охочі активісти міста. Про хід заходу читайте від KOMORA.INFO. 

Погляд у майбутнє  будь-якого міста завжди починається з планування. У Знам'янки на сьогодні відсутні багато значущих документів. Це статут міста, генеральний план, стратегія розвитку.

Як наголосив під час першої стратегічної сесії колишній міський голова Володимир Джулай: "Земельні ресурси, колишні заводи, а нині фактично не працюючі підприємства, наш потенціал міста - залізниця - все це потребує грунтовного аналізу. Ми маємо розуміти, що з нами буде завтра. Я б порадив почати планування на 3-5 років вперед. Розуміння того, що ми маємо зараз, допоможе рухатись далі."

Бачення того, що наше місто - то одна родина, презентував Володимир Мацко. Ми маємо потужний адміністративний центр не тільки для міста, а й району в цілому.

Міський голова Сергій Філіпенко теж завітав на сесію і побажав, щоб стратегія міста якнайшвидше була прописана.

Маючи досвід стратегічного планування у своїй магістерській роботі Лариса Нестеренко зауважила, що головна проблема нашого міста - відсутність генерального плану. Куди йти далі без такого важливого документу, досить незрозуміло. Крім того, наше місто є монофунціональне, хоч це не визнається офіційно на рівні Кабінету міністрів. Втім, доходи від залізниці складають близько 70%. Ці дві загрози - факт. Також діаграми та статистика допоможуть під час планування зрозуміти, які є тенденції і куди ми рухаємось.

Понад трьохгодинна робота в групах та презентація напрацювань за чотирма напрямками допомогли окреслити перші підвалини розуміння знам'янчан, де ми живемо, які є загрози та можливості території. Перші стратегічні кроки зроблено, подяка всім небайдужим знам'янчанам, хто долучився до процесу розробки "Стратегії Знам'янка - 2030". Про наступну вже другу сесію продовження роботи додатково буде повідомлено організаторами ГО "Нове місто" у соцмережах та на сайті міської ради міста Знам'янка.

Оксана Войчишина

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges