komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

ЛІМФОМА – НЕ ВИРОК, ЯКЩО ВЧАСНО ЛІКУВАТИ

07.09.2017

Лімфома - це об'єднана назва кількох онкологічних захворювань, яким властиво вражати лімфатичну тканину із збільшенням лімфовузлів і ураженням багатьох соматичних органів, для яких властиві безконтрольні накопичення патологічних лімфоцитів.

 Напередодні  Всесвітнього дня боротьби з лімфомою  журналісти нашого видання поспілкувалися з лікаркою-онкологом Знам’янської ЦРЛ Ганною Самборською, яка розповіла нам про таку складну хворобу:

  • Розкажіть про основні симптоми лімфоми?
  • Лімфома у кожної людини протікає індивідуально.  Переважно характеризується збільшенням лімфатичних вузлів на шиї чи під пахвами.  Людина може втратити вагу: за півроку близько 10 кілограмів.  Об’ємно пітніє, аж до  мокрої постільної білизни вночі.  Хворий має постійно підвищену температуру до 38 градусів.  Якщо у вас є хоч один із симптомів, то треба негайно звернутися до лікаря.
  • Як лікується лімфома і чи є у хворого шанси на одужання?
  • Все залежить від таких факторів: вчасного звернення, стадії хвороби та правильного діагнозу. У 85 відсотків хворих хвороба виліковується, але має хронічний рецидивний характер, тобто  якщо не перебувати під постійним диспансерним наглядом, то можливе повернення лімфоми та ускладнення. Лімфома приводить до інвалідності людини, повної її нежиттєздатності та летальних випадків, у разі не лікування.  В основному від неї страждають люди віком від 20 – 40 років. Зараз, за всеукраїнською статистикою, серед усіх захворювань лімфома займає 5%, у порівняні з минулими роками кількість випадків збільшилась у 4 рази. Для боротьби з недугою використовується кілька методів. Хіміотерапія, спрямована на знешкодження агента, який викликав захворювання та біологічне лікування.
  • Як вберегтися від лімфоми?
  • Вести здоровий спосіб життя та відмовитися від шкідливих звичок. Дотримуватися режиму роботи та відпочинку. Вживати у їжу морепродукти, овочі та фрукти. Крім того, змінювати свою психіку. Як це?  Мати більше інформації про те чи інше захворювання. Не пробувати лікуватися самому і не думати : «Саме пройде!». При перших ознаках  відхилень в організмі звертатися до лікаря і пам’ятати: вчасно виявлена хвороба – позитивний результат лікування.

У Знам’янці та районі кожного року на облік з такою хворобою стають від 1 до  3 пацієнтів. Станом на вересень 2017 року на обліку лікарні  34 хворих на лімфому.

Ольга Полякова

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges