komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

МЕДИЧНА РЕФОРМА. «ВСЕ ПО ПОЛИЧКАХ» (ЧАСТИНА П’ЯТА)

11.12.2017

Наше видання продовжує  серію матеріалів про медичну реформу. Сьогодні ми говоримо про пакети медичних послуг. Як відомо, в Україні пропонують ввести три пакети медичних послуг: зелений, синій та червоний. З чого вони  скрадатимуться і за що сплачуватиме пацієнт?

Зелений  (пакет первинної допомоги)

До зеленого пакету медичних послух входять послуги первинної (екстреної) допомоги. Передбачається, що він буде повністю безкоштовним.

 У гарантований пакет первинної медичної допомоги увійде:

 - спостереження  за станом здоров’я пацієнтів за допомогою різних досліджень, діагностика та лікування найбільш поширених хвороб, травм, отруєння, патологічних, фізіологічних (під час вагітності) станів;

- супроводження  пацієнтів із хронічними захворюваннями;

- надання  невідкладної допомоги;

- направлення  пацієнта для надання йому вторинної (спеціалізованої) або третинної (високоспеціалізованої) меддопомоги;

- проведення профілактики: вакцинація, огляд та дослідження пацієнтів з груп ризику;

- надання консультацій.

Також пацієнти мають право на гематологічні дослідження (загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою), біохімічні й імунохімічні дослідження сироватки крові (глюкоза крові, загальний холестерин, аналізи сечі загальний аналіз сечі), інструментальні методи дослідження (електрокардіограма (ЕКГ) у стані спокою, мікроскопія харкотиння), швидкі тести (швидкі тести на ВІЛ, вірусний гепатит, сифіліс).

Ліміту на ці послуги не буде - тож можна буде звертатися до лікаря за потреби.

Синій пакет.

Передбачалося, що синій пакет включатиме  часткове співфінансування надання послуг держава-пацієнт. Держава оплачує цю послугу за особливим тарифом покриття, а громадянин робить співоплату за  тарифом співоплати, відомим наперед та визначеним кожного року до 15 вересня.  Щодо тарифу, то він буде єдиним для усіх громадян і кошти вноситимуться цілком легально (за чіткою схемою оплати). Така оплата буде набагато нижчою, ніж ті суми, які зараз потрібні пацієнтам для лікування. Але, наразі, чітко не відомо чи це буде так, чи держава повністю покриватиме витрати. Що передбачає синій пакет? Неекстрені, планові медичні послуги (планові операції або дороговартісне лікування).

Червоний пакет.

Червоний пакет  медичних послуг не оплачуватиметься державою, тобто надання допомоги буде здійснюватися виключно за кошти пацієнта.  До червоного списку входитимуть неекстрені (додаткові) стоматологічні послуги, звернення до лікаря без направлення від сімейного лікаря та естетична медицина (пластична хірургія).

За матеріалами: http://tvoemisto.tv/, https://espreso.tv/,

Ольга Полякова

 

 

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges