komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Розмір пенсії по інвалідності залежить від ступеня втрати працездатності людини

3.03.2018

Пенсія по інвалідності призначається в разі настання інвалідності, що спричинила повну або часткову втрату працездатності внаслідок загального захворювання (в тому числі каліцтва, не пов’язаного з роботою, інвалідності з дитинства) за наявності страхового стажу, передбаченого статтею 32 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». 

Залежно від ступеня втрати працездатності визначено три групи інвалідності.

Пенсія по інвалідності призначається незалежно від того, коли настала інвалідність: у період роботи; до влаштування на роботу; чи після припинення роботи.

Розміри пенсії по інвалідності обчислюються у відсотках до розміру пенсії за віком, обчисленої відповідно до ст. 28 і ст. 27 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»:

– інвалідам I групи: 100 відсотків пенсії за віком;

– інвалідам II групи: 90 відсотків пенсії за віком; – інвалідам III групи: 50 відсотків пенсії за віком.

Якщо інвалідність настала в період проходження строкової служби, то пенсія по інвалідності призначається особі незалежно від наявного страхового стажу.

Причина, група, час настання інвалідності, строк, на який встановлюється інвалідність, визначається органом медико-соціальної експертизи згідно із законодавством.

Також непрацюючі інваліди ІІ групи та інваліди ІІІ групи за їх вибором мають право на призначення пенсії по інвалідності в розмірі пенсії за віком, обчисленої відповідно до ст. 27 і 28 зазначеного вище Закону, за наявності відповідного страхового стажу. Розмір пенсії по інвалідності не може бути нижчим 1452 гривень з 1 жовтня 2017 року.

Пенсія призначається з дня встановлення інвалідності, якщо звернення за нею відбулося не пізніше трьох місяців із дня встановлення інвалідності. У разі звернення пізніше – пенсія призначається з дня звернення.

Пенсійний фонд України

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges