komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

РІШЕННЯ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ Є, А ДІЙ НІЯКИХ

12.04.2018

Ні для кого не секрет те, що у Знам’янці досить важливою є проблема впорядкування зовнішньої реклами, а саме:  несанкціоноване розміщення, відсутність системи штрафів та й взагалі відпрацьованої системи рекламодавець-оплата коштів.  Доки посадовці бездіяльні у згаданому питанні, місто заполоняють рекламні таблички на різний смак: буріння свердловин, виготовлення віз і навіть купівля донорських яйцеклітин.

Ще у жовтні минулого року   несанкціоноване розміщення реклами розглядалося громадською радою (https://www.komora.info/podiji/3148-pro-zovnishnyu-reklamu-ta-yak-vona-prikrashae-znam-yanku):


«Доповідала О. Полякова. Повідомила, що в м. Знам’янка зовнішня реклама розміщується без погодження з місцевими органами влади, за рекламу бюджет міста недоотримує прибутку.

Виступив голова ГР Сурдул М.Д. Пояснив, що була створена комісія, у складі якої був він сам, член виконкому С. Савранська, В.Безай та О.Мостовий. Комісія обстежила та переписала усі об’єкти зовнішньої реклами по вул. В.Голого та Привокзальній. Оскільки після того та сама реклама продовжує існувати, то існує підозра, що ні до кого не було застосовано жодних санкцій.

Виступив О. Мостовий та повідомив, що дав рекомендації комунальникам зняти несанкціоновану рекламу» – говорить відповідний протокол засідання від 10 жовтня 2017 року.


Після того, як це питання було детально вивчено і особа, яка відповідальна за  його контроль, ознайомлена з порушеннями,  громадською радою було прийнято  рішення з наступними рекомендаціями:


« - Рекомендувати виконавчому комітету Знам’янської міської ради доручити КП «Комбінат комунальних послуг» привести у відповідність місця несанкціонованого розміщення реклами.

- Доручити відповідному спеціалісту та надати йому повноваження накладати штраф за несанкціоноване  розміщення реклами.

- Провести інформування населення про недопущення розміщення несанкціонованої реклами.

- Відновити роботу спеціальної інспекції на території міста задля недопущення порушення правил благоустрою міста.

- Періодично (2 рази на місяць)перевіряти стан розміщення реклами комунальними службами.»


Що ж зараз маємо по факту? Журналісти нашого видання промоніторили стан виконання рішення Громадської ради.  Рекламні таблички як майоріли, так і майорять по вулицях міста, зокрема, по вул. Голого, Калиновій, Соборній.  Не говорячи вже про моніторинг розміщення реклами  - раз на два місяці, бо ще з жовтня 2017-го не зняті старі таблички, а на дворі вже квітень 2018.

Як діяти у такій ситуації і що робити? Звертаємося до голови Громадської ради Михайла Сурдула:


«Ймовірно, що це питання буде винесено на розгляд Громадської ради знову і триватиме обговорення проблеми. Скоріше за все членами ради буде знову винесено рішення про зняття табличок.»


Ольга Полякова

Фото Ольга Полякова, Наталка Хандусенко

 

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges