komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Кращі практики громад України: новий погляд на розвиток ОТГ Асканія-Нова(частина II)

Голова ОТГ Асканії-Нової Віталій Свінціцький багато років робить ставку на розвиток футболу у громаді, нині існує Федерація футболу, зроблено футбольне поле сучасного зразка, де відбуваються матчі дитячих ігор, наприклад Чемпіонат з футболу Херсонської області, де нещодавно визначали кращих футболістів із 10 громад. На майбутнє схожий всеукраїнський проект теж чекає на втілення, і переможці з усіх областей країни визначатимуть першість саме на сучасному полі у Асканії-Новій. 

Михайло Сахаров тренер з боксу з сімнадцятирічним досвідом захоплено розповідає про своїх вихованців, яких нині до 30 осіб. На всеукраїнських змаганнях у Залізному Порту, де відбувся відкритий турнір, присвячений зіркам Лондонської олімпіади,  серед 200 учасників спортсмени з ОТГ вибороли одне перше  і два третіх місця.

  • З утворенням ОТГ ми значно відчули підтримку для участі у спортивних змаганнях. Їздимо на змагання найрізноманітніших рівнів, ось на початку серпня поїдемо до Кропивницького на чемпіонат України, - додає Михайло Сахаров.

 

Очільниця Молодіжної ради ОТГ Наталія Мазурян після одруження деякий час проживала в місті Одеса, потім повернулася з родиною жити до Асканії Нової. Важко повірити, але факт, що молода жінка переконала дітей та чоловіка, що на її малій Батьківщині буде жити краще.

  • Я поєдную діяльність педагога-організатора та роботу у Молодіжній раді, адже найактивніші наші учасники – це молодь. Ми намагаємось задіяти молодь, а не тільки дітей шкільного віку, у житті громади. У нас вже мало хто може пожалітись, що дозвілля нецікаве і у селищі нічого робити. Наприклад, ось нещодавно ми організували День молоді: від самого ранку з соціальних акцій, де ми міняли цукерки на цигарки, до «водяної битви» на стадіоні, а ввечері була конкурсно-розважальна програма з концертом від дитячого садочку, спортивної школи. Найбільше вражає те, що люди старшого віку завжди поряд з Молодіжною радою, навіть по закінченню свята питали, коли наступне.

 

Займаючись такою цікавою і відповідальною роботою на громадських засадах пані Наталія зробила вже традиційним відвідування сесій ОТГ, адже питання, які ставляться на розгляд депутатами, мають стовідсоткову підтримку. Проведення анкетування у громаді не тільки виявило, що хоче бачити молодь у громаді, а й як вона самостійно готова сприяти змінам.

Кажуть, що у чемпіонів будь-якого виду спорту виховується внутрішня настанова на успіх, так от ОТГ Асканія-Нова має нову віху історії залучення молоді до всіх сфер життя, і навіть, якщо таких завзятих небагато – то це  один з правильних шляхів розвитку  Асканії-Нової.

  • Більше двадцяти років я сільський голова, - розповідає Віктор Свінціцький, - люди відповідають за своє життя самостійно. Кожна молода людина, яка лишилася в громаді – то велика перемога ОТГ. Ми хочемо придбати пілетне обладнання, тротуарне обладнання – ми в цьому бачимо розвиток території, робочі місця і податки, тому тут забажають жити і молоді, і люди старшого віку.
Прес-тур для журналістів, організований ГО «Український кризовий медіа-центр» у рамках Програми DOBRE «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність», що фінансується USAID (Агентством США з міжнародного розвитку).

 Оксана Войчишина

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges