komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Кримінальні правопорушення: звітність за I-е півріччя Знам’янської місцевої прокуратури  

 

13.09.2018

Залишається сталою підліткова злочинність – неповнолітніми та за їх участі в 1 півріччі 2017 та 2018 років вчинено по 24 злочини. При цьому, ріст відбувся у Маловисківському районі, де протягом поточного року неповнолітніми та за їх участю вчинено 6 злочинів проти 3 за аналогічний період минулого року (+100%), та Олександрівському районі, де  вчинено 8 злочинів проти 3 (+166,7%).  У інших районах відбулось зниження рівня підліткової злочинності,  зокрема: Знам’янський ВП – 1 проти 6 за 2017 рік (-83,3%), Світловодський ВП – 4 проти 7 (-42,8 %). Сталою залишається кількість злочинів, вчинених неповнолітніми та за їх участі, в Новомиргородському районі – по 5 злочині в поточному та минулому роках. 

Негативна тенденція щодо росту підліткової злочинності на території Маловисківського району спостерігається протягом останніх 2-х років, однак правоохоронними органами належних організаційних та практичних заходів не вжито.  

У всіх районах, за виключенням Новомиргородського (-53,3%), зросла кількість злочинів, скоєних особами, які раніше вчиняли злочини: по Знам’янському ВП на 31,2%, Світловодському ВП – 32,3%, Маловисківському ВП – 300%, Олександрівському ВП – 6,2%. Такий показник в районах пов'язаний з неналежною організацією профілактичної роботи з раніше судимими особами, незабезпеченістю їх роботою, вчиненням повторних злочинів особами, які звільнені з місць позбавлення волі на підставі Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання», неефективним залученням органів місцевого самоврядування та громадськості до охорони громадського порядку, а в Олександрівському районі пов'язаний, в тому числі, з вчиненням злочинів особами, які відбувають покарання в ДУ «Олександрівський ВЦ (№104)».

Знизилася кількість злочинів, вчинених у стані алкогольного сп’яніння в усіх районах, крім Знамянського, де спостерігається зростання на 11,1%.

Упродовж 1 півріччя 2018 року відбувся ріст кількості злочинів, вчинених групою осіб, по Олександрівському ВП на 13,3%, Новомиргородському ВП на  50% та Знамянському ВП на 25%.

 

Як і в минулому році залишається високим рівень вчинення злочинів на 10 тис. населення. При цьому, в м. Знам’янка (143,9), м. Світловодськ (116,8), Світловодському (91,0), Знам’янському (100,3) та Олександрівському (97,2) районах рівень злочинності вищий ніж по області (88,5). Лише в Маловисківському (67,0) та Новомиргородському (59,4) районах рівень злочинності менше ніж по області та в цілому по Україні (66,5).

 Підготувала за матеріалами звіту Знам’янської місцевої прокуратури Оксана Войчишина

 

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges