komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Система оповіщення у Знам’янці: хто її почує?

12.11.2018

Під час можливих надзвичайних ситуацій у Знам’янці повинна терміново спрацювати система оповіщення людей. Не зважаючи на те, що інтернет-технології заполонили все навколо, виявляється попереджати знам’янчан про загрозу планують по-старому, а це як? 

Більше про систему оповіщення людей у Знам’янці знають фахівці, які працюють у секторі з питань надзвичайних ситуацій управління МА ЖКГ Знам’янського міськвиконкому, серед них – Сергій Балан.

Дізнаємось, що на сьогодні тільки двома способами можливе сповіщення людей про загрозу їх життю: радіоповідомленням та телевізійним зверненням.

Перший  спосіб – радіосигнал, його  почують далеко не всі знам’янчани,  можна сказати тільки окремі, оскільки раідомережі як такої в місті вже немає, лишились тільки окремі точки.

  • Ми не можемо отримати інформацію про фактичну кількість абонентів радіо у Знам’янці, - пояснює Сергій Балан, -  але я знаю, що така система є і вона має працювати.

Таке оповіщення  можна визначити не те що проблемним, а фактично недієвим. Саме тому альтернативою стало кабельне телебачення – ТОВ «Сервіс РПП». На період укладання договору  у 2015 році оператор надавав свою послугу 3 тис. абонентів, а це приблизно 10 тис. знам’янчан.

Нам продемонстрували відеоролик, який за потреби може запускатись у мережі кабельного телебачення на каналі Інтер. Кожного третього четверга на цьому ж каналі відбувається технічна перевірка сповіщення. Лунає ролик зі словами: «Проводиться технічна перевірка системи оповіщення населення міста Знам’янка». Виявляється, що  роликів з іншим текстом про загрози життю людей немає, тобто логічно, що їх треба буде терміново записувати вже під час надзвичайної ситуації. Уявити таке в дії досить складно.

Є у Знам’янці  і електросирени, їх 15 по всьому місту. На питання про їх роботу нам повідомили, що нині не відомо скільки з них працюючі. У будь-якому випадку саме сиренами має відбуватись перше попередження людей, а вже потім – відео чи радіосигналами.

Будь-яка надзвичайна ситуація  не може бути спрогнозована, але така підготовка до повідомлення людям про загрозу життю,  їх безпеці, не витримує ніякої критики, адже є сотні родин у місті, які не мають радіоточок, кабельного телебачення і можуть за збігом долі бути біля сирени, яка не працює…

Оксана Войчишина

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges