komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Сьогодні вручено ключі від квартири дитині-сироті зі Знам’янського району

22.12.2018

Однією із найактуальніших проблем сьогодення є забезпечення громадян України житлом, а особливо такі вразливі категорії осіб, як діти-сироти, особи з їх числа, які випускаються у доросле життя з інтернатних закладів, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, з-під піклування. 

І саме держава, як головний гарант забезпечення прав, проявляє турботу про таких дітей. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року №877 "Про затвердження Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб із їх числа" держава другий рік виділяє цільову субвенцію для придбання житла для дітей-сиріт, осіб з їх числа.

На квартирному обліку по Знам’янському району перебуває 11 осіб з числа дітей-сиріт віком від 18 до 23 років. Проте, за інформаціями сільських рад Знам'янського району на підлеглих їм територіях, відсутні житлові приміщення, придатні для проживання та які відповідають вимогам постанови Кабінету Міністрів України.

Районною комісією відібрано житлові об'єкти для осіб з числа дітей-сиріт. При розподілі житла враховувалася черга осіб.

Перший житловий об'єкт за адресою: м.Знам'янка, провулок Абрикосовий, 13, кв.3, придбаний для Олексія Сергійовича Молчанова, 14 вересня 1996 року народження, який є особою з числа дітей-сиріт. Рішенням виконавчого комітету Петрівської сільської ради Знам'янського району від 26 жовтня 2012 року №73 О.С. Молчанов поставлений на квартирний облік.

Олексій Молчанов став сиротою у 6 років, опіку над ним взяла бабуся. На даний час він навчається у Черкаському університеті ім. Богдана Хмельницького, проживає в гуртожитку. Власного житла не має.

І саме сьогодні голова районної державної адміністрації Олександр Лукашов вручив ключі від квартири та Сертифікат на неї Олексію Молчанову.

Однокімнатна квартира розташована на 1-му поверсі 2-х поверхового будинку. У будинку є погріб, біля нього – магазин, зупинка, дитячий майданчик. Відстань до дитячого садочку та школи приблизно 1 км. У даному районі курсує автобус №5. Вартість придбання квартири склала 299 тис. 587 грн.

Житло передається у власність О.С. Молчанова. Проте, згідно з вищевказаною постановою, він не має право протягом 10 років його продати.

Згідно з районною програмою забезпечення соціальним та впорядкованим житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа на період до 2018 року, затвердженою рішенням Знам'янської районної ради від 05 липня 2016 року №110, в районі планується до кінця 2018 року придбати ще 3 квартири на загальну суму 1 млн. 182 тис. 690 грн.

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges