komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

ТОП – 8  У МЕДИЧНІЙ СФЕРІ МІСТА ЗНАМ’ЯНКА  ТА ЗНАМ’ЯНСЬКОГО РАЙОНУ ЗА 2018 РІК

29.12.2018

На порозі 2019 рік і час підводити підсумки 2018-го року. Чим він був корисний і як змінились різні сфери життя міста та району  за цей час? KOMORA.INFO пропонує своїм читачам підсумувати 2018-ий разом у різних сферах нашого життя. Тож, сьогодні говоримо про медичну сферу.

Перша сходинка

По праву першу сходинку  змін у медицині Знам’янщини займає створення єдиного медичного простору на теренах двох лікарень:колишньої залізничної та районної. Тепер маємо КП «Знам’янська міська лікарня ім. Лисенка.»

Друга сходинка

У січні 2018 року відбулося відкриття Дмитрівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини. За кошти сільського бюджету с. Дмитрівки амбулаторія отримала друге життя. До складу Дмитрівської сільської ради входить шість населених пунктів, в яких проживає 5068 чоловік, всі вони користуються послугами цієї амбулаторії. Створено гарні затишні кабінети серед яких: оглядовий, фізіотерапевтичний, щеплювальний, стоматологічний, лабораторії, дільничного лікаря-терапевта, лікаря загальної практики сімейної медицини тощо.

Третя сходинка

Третю сходинку змін у медицині  займає реформування первинної ланки медицини, яке почалося у липні 2018 року.  КП «Центр надання первинної медичної допомоги» був підключений до електронної системи E-Health та розпочав отримувати кошти восени від Національної служби здоров’я.

Четверта сходинка

Тепер майже усі звертаються до сімейного лікаря.  Майже кожен другий у місті та районі обрав свого сімейного лікаря. Після трьох місяців реформування на 18 вересня 2018 року було підписано 26 тисяч 942  декларацій з сімейними лікарями. Така кількість підписаних угод на медичне обслуговування складала 53 відсотки від населення, що мешкає  у місті та районі.

П’ята сходинка

Наймасштабніший проект у галузі охорони здоров'я цього року -  це будівництво нових лікарських амбулаторій, що реалізується у рамках  розвитку сільської медицини. За наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 26 липня 2018р. № 187. Будівництво фінансується у 2018 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. сього на Кіровоградщині заплановано побудувати 18 амбулаторій сучасного зразка, дві з них – у Знам’янському районі. У селах Трепівка та Володимирівка розпочалося будівництво нових амбулаторії.

Шоста сходинка

У 2018 році продовжила свою роботу программа «Доступні ліки» у нашому місті та районі. Урядову програму «Доступні ліки» у першому кварталі в області виконали на 95%. Майже повністю освоїли кошти з держбюджету за програмою «Доступні ліки» у  Знам’янському районі, а у Знам’янці кошти використали лише на 60,1% ( станом на перший квартал 2018 року.

Сьома сходинка

Хоча і  не зовсім відноситься до медицини, а більше до освіти, але все ж таки велике досягнення. Розпочав свою роботу інклюзивно-ресурсний центр Знам’янського відділу освіти, який розташований за адресою: вул.Михайла Грушевського,15 (територія міської лікарні імені А.Лисенка, колишньої залізничної).

Восьма сходинка

Знам’янська обласна бальнеологічна лікарня посіла  перше місце серед санаторно-курортних комплексів України у «Національному бізнес-рейтингу» та має звання - «Лідер року 2018».

Ольга Полякова

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges