komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

КЛЮЧОВІ ЗМІНИ У СУДОВІЙ РЕФОРМІ 2019 РОКУ

8.01.2018

Вже декілька років триває реформування судів України, для того щоб зробити їх незалежними та неупередженими. На сторінках нашого видання ми знайомили читачів із тим, як триває хід реформування.

Нагадуємо, що судова реформа націлена на  створення лише трьох судів: місцевий (окружний) (найважливіший, який розглядатиме справи на місцевому рівні), апеляційний (оцінюватиме обґрунтоване винесення вироків іншими судами), верховний (найвищий суд України). Окрім того, корупційні справи має розглядати Антикорупційний суд окремо та для захисту прав інтелектуальної власності, відповідно, існуватиме окрема інстанція.  Детальніше можна прочитати у публікаціях нашого видання за минулий рік.

У 2019 році реформа судової системи має майже повністю дійти до кінця. Що залишилося завершити?

Впровадження спеціальних перевірок

Впровадження спеціальних перевірок дасть можливість перевіряти не тільки окремих осіб, які мають намір працювати в органах Феміди, а й самих судів.  Тобто, у цілому перевірятиметься робота органу на тому чи іншому рівні: дотримання доброчесності, етичних та законодавчих норм.

Початок роботи Антикорупційного суду

За для створення цього виду суду депутати Верховної Ради України мають прийняти ще низку законів, оскільки законодавча база для цього органу  не є досконалою. Проте, планується початок роботи цих інстанцій.

Завершення переходу на електронний документообіг

Вже зараз на сайтах певних судів можна отримати рішення, повістку в суд та здійснити оплату судового збору, не виходячи з дому.  У 2019 році очікується, що суди стануть більш відкритими для громади через мережу інтернет і можна буде ознайомлюватися з документами справи та ін.. в електронному вигляді.

Перехід на професійну адвокатуру

Планується, що тільки фахівці, які мають відповідну освіту адвоката захищатимуть людей у судах. Зараз таких вимог не має, оскільки захищати підсудного може людина, яка має правовий досвід.

Далі буде

Ольга Полякова

За матеріалами офіційних даних Чесносуд та Вищої кваліфікаційної комісії суддів



 





Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges