komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Співробітники Управління СБУ в Кіровоградській області викрили вербування жителя Кропивницького представниками так званої «МГБ ДНР»

13.06.2019

Вербовка мала на меті проведення розвідувально-диверсійної діяльності на території Кіровоградської області повідомили у прес-групі СБУ в Кіровоградській області. 

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Кропивницького з 2017 року неодноразово відвідував близьких родичів на тимчасово окупованій території Донецької області. Під час чергової поїздки у травні 2019 року з чоловіком налагодив контакт представник так званої «МГБ ДНР», який змусив його підписати відповідне зобов’язання про таємну співпрацю.

За завданням ворога чоловік мав впродовж двох місяців влаштуватися на службу до однієї з військових частин, що дислокується на території Кіровоградської області. Вербувальників, насамперед, цікавив доступ до об’єктів зберігання зброї та боєприпасів. Зв’язок із «кураторами» мешканець Кропивницького мав підтримувати через своїх родичів, які мешкають на тимчасово окупованій території Донеччини.

Побоюючись за життя своїх рідних, після повернення додому чоловік здійснював спроби влаштуватися на службу до військового підрозділу. Проте він не виконав доручення ворожої сторони, оскільки став об’єктом уваги української спецслужби.

Наразі у межах відкритого слідчими СБУ кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України мешканець Кропивницького дає свідчення про обставини вербування та поставлені завдання.

Триває досудове слідство.

http://www.kr-admin.gov.ua

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges