komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Згадуємо 2019: відкрито «Віршовану  алею»  у м. Знам’янка (+фото)

26.06.2019

Кажуть, що поетичних алей немає на Кіровоградщині, а ще кажуть, що їх немає в Україні, а в Знам’янці від вчора є – «Віршована алея». 

Рідна всім знам’янчанам алея, яка прямує до Привокзальної площі, щодня зустрічає тисячі перехожих,  а тепер за ініціативи родини Віталія та Крістіни Зайченко, у кожної людини буде привід зупинитись на хвилинку і прочитати на табличці вірш про Знам’янку.

Всього на алеї встановлено 14 табличок на яких написано твори 32-ох знам’янчан.

 

 

- Все розпочалося з мрії створити культурні візитну картку міста, -оголошує під час відкриття алеї ведуча заходу Дар’я Валова, - є намір, щоб це місто стало ще більш привабливим та затишним. Втілювали задум поступово. Спочатку запропонували містянам стати авторами невеликих віршів про рідне місто. З першого дня почали надходити вірші. Є поети-початківці, є досвідчені автори, серед них підприємці, учні, працівники державних установ.

Віталій Зайченко, як реалізатор задуму, подякував усім за небайдужість і активність. Побажав, щоб такий спільний для всіх проект мав продовження у нових ідеях.

Спілкуючись з авторами поезій, знайомимось з Світланою Куценко, знам’янчанкою, мамою трьох діток.

  • Я питала всіх рідних, що для Вас наше місто, збирала різні думки, - розповідає пані Світлана, - для доньки – то місто любові, для чоловіка – початок нового життя зі мною. Писалось дуже легко, написала вірш за одну ніч.

Інша авторка – Наталія Кондратьєва-Загайкевич зізналась, що її поезія, то роздуми про рідний дім, маму, місто… Вона пише вірші рідко, тільки коли є натхнення, є незавершені поезії… Пані Наталія була приємно здивована такою великою кількістю авторів і творів, адже навіть не здогадувалась скільки талантів у Знам’янці.

Для Олі Омельяненко, молодої землячки, участь у такій ініціативі була дуже бажаною, адже переконана, що у нас дуже гарне місто, хоч і невелике. Вірші Оля пише з 7 років.

Свій гарний творчий внесок в реалізацію проекту зробили і майстри з художньої ковки, які на початку алеї встановили стилізовану книгу з пером і своєю поезією у подарунок містянам.

 

Хто не знає місто невеличке,

Воно має паровоза личко,

Дороговкази та таблички.

Місто славлять електрички.

 Подяка за реалізацію проекту під час свята-відкриття пролунала і на адресу активу молодіжної організації «ФРІ», вчителів, які долучитись до правок поезій та всіх майстрів, музикантів та фотографів, художників та танцівників, які в ввечері створили своїми зусиллями свято.

Приємно, що у своєму вітальному слові міський голова Сергій Філіпенко підтримав ініціативу осучаснення алеї та пообіцяв відновити її вигляд лавками.

Підготувала Оксана Войчишина

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges