komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

У Знам’янському районі вшанували пам’ять про воїнів-афганців

13.02.2020

 15 лютого 2020 року минає 31 рік з дня виведення військ колишнього СРСР з території демократичної Республіки Афганістан. Пройшли роки, але пам’ять знову й знову повертає воїнів-інтернаціоналістів у ті пекельні дні війни в Республіці Афганістан. 

Традицією в Знам’янському районі стала акція з відвідування родичів воїнів, які загинули під час виконання інтернаціонального обов’язку в Демократичній Республіці Афганістан, та покладання квітів до могил афганців, які не повернулися з тієї страшної війни. Цей захід щорічно проводиться за ініціативи воїнів-афганців, за підтримки районної державної адміністрації та органів місцевого самоврядування району.

Члени громадської міськрайонної організації «Спілка ветеранів війни в Афганістані» спільно із працівниками структурних підрозділів райдержадміністрації та посадовими особами органів місцевого самоврядування поклали квіти до могил загиблих воїнів-афганців.

Під час цієї війни загинуло 14 тисяч 453 людини із 620 тисяч громадян, які брали участь у цих воєнних діях. Через горнило афганської війни пройшло більше 160 000 українців, з них – 2 378 загинули, в тому числі 60 – вважаються зниклими безвісти або тими, які потрапили в полон. Поранення отримали більше 8 000 українців, з них 4687 повернулися додому інвалідами. Із 72 осіб, удостоєних за роки «афганської» війни звання Героя Радянського Союзу, 11 є українцями.

Із 17 офіцерів та 194 юнаків міста Знам’янка і Знам’янського району, 8 – не повернулися на рідну землю, з них 6 – жителі району.

Ми схиляємо голову перед пам’яттю тих, кого обпалила вогнем і пекучим афганським сонцем трагічна війна. Честь і слава Олександру Михайловичу Галкіну (с.Топило), Сергію Семеновичу Довженку (с.Мошорине), Миколі Миколайовичу Чемерису (с.Коханівка), Олексію Володимировичу Зверєву та Петру Михайловичу Гаврецькому (с.Пантазіївка), Ігорю Анатолійовичу Скічку (с.Заломи), які не повернулися до рідних домівок.

http://zn.kr-admin.gov.ua/

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges