komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Сьогодні День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

22.06.2020

Дату обрано не просто так: 22 червня 1941 року війська нацистської Німеччини без оголошення війни перейшли кордон Радянського Союзу і почали захоплювати території.  

Війна з Німеччиною забрала десятки мільйонів людських життів. Вважається, що Червона Армія втратила 6,3 млн осіб, які загинули і померли від поранень, 555 тис. осіб, померлих від хвороб, загиблих в результаті подій, засуджених до розстрілу (за донесеннями військ, лікувальних установ, військових трибуналів) і 4,5 млн потрапили в полон і пропали безвісти. Жертвами німецьких загарбників ставали не тільки військові, але і ті, хто не ніс ніяких загроз: жінки, діти, хворі та люди похилого віку. Під час війни загинув кожен п'ятий українець.

У 2000 році указом другого президента України Леоніда Кучми на підтримку ініціативи громадських організацій ветеранів війни, праці, Збройних сил і жертв нацистських переслідувань заснований День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни. Ця дата заснована з метою всенародного вшанування пам'яті синів і дочок українського народу, загиблих під час Другої світової війни в 1941-1945 роках, їх подвигу та жертовності.

У цей скорботний день керівники району віддали шану борцям за свободу України. Голова районної державної адміністрації Василь Смаглюк, голова районної ради Сергій Макаренко, керівник апарату райдержадміністрації Олена Слюсаренко та заступник голови районної ради Дмитро Молодченко, керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації взяли участь в урочистому покладанні квітів на меморіальному кладовищі у м.Знам’янка. Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували подвиг воїнів, загиблих у роки Другої світової війни.

З нагоди цієї трагічної дати, і у Знам’янці, сьогодні відбулись пам’ятні заходи. На меморіальному кладовищі та біля Обеліску Слави керівництво міста Знам’янка спільно з ветеранами та громадськістю вшанували героїчний подвиг наших захисників хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Вічна пам’ять загиблим! Честь і слава живим героям!

 

Джерела- https://znam.gov.ua/

http://zn.kr-admin.gov.ua/

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено
Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges